За Английския Език

В кои държави се говори английски език?

Английският е широко разпространен език и е официален език в много страни по света, включително САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Ирландия, Нова Зеландия, Южна Африка, Ямайка и няколко други страни в Карибския и Тихоокеанските острови. Английският е официален език в Индия, Пакистан, Филипините и много други страни в Африка и Азия.

Каква е историята на английския език?

Английският език има своите корени в западногерманското езиково семейство, за което се смята, че произхожда от общия прародител на всички германски езици, Протогерманския. Смята се, че този прото-език се е развил между 1000 и 500 г.пр. н. е. в днешна Северна Германия и Скандинавия.
От там няколко отделни германски диалекта се развиват през вековете, някои от които в крайна сметка стават Англо-Фризийски, староанглийски и Старозагонски. Староанглийският е бил езикът, говорен в Англия до около 1150 г., когато започва да се развива в това, което сега се нарича Средноанглийски. Този период на преход е белязан от въвеждането на френски думи, които са приети като част от Норманското завоевание през 1066 г.
По времето на Чосър в края на 1300 г.средният английски вече е доминиращ език в Англия и е силно повлиян от френския и латинския. До началото на 1500 г.тази форма на английски език се е превърнала в език, широко признат и приет днес като ранен модерен английски.
Ранният модерен английски език не е еднакъв по целия свят и употребата му варира в различните страни и региони. Например, първият американски английски започва да се различава значително от британския английски от 17-ти век.
Днес много нови думи и фрази са добавени към английския език поради огромните културни и технологични промени след индустриалната революция. Освен това възникващите глобални комуникационни технологии и засилените международни пътувания също доведоха до приемането на много неологизми. Поради това английският език се е превърнал в най-широко използвания език в света.

Кои са топ 5 на хората, които са допринесли най-много за английския език?

1. Уилям Шекспир-най-известният драматург в английския език, Шекспир е признат за изобретяването на хиляди думи и фрази, които все още се използват днес.
2. Джефри Чосър – един от най-ранните известни автори, които пишат на Средноанглийски, неговите творби са кредитирани с помощ за стандартизиране на езика.
3. Самюъл Джонсън, често наричан баща на английската литература, съставя първия цялостен английски речник.
4. Неговата епична поема Изгубеният рай е едно от най-влиятелните произведения на поезията на английски език.
5. Уилям Тиндейл-ключова фигура в английската Реформация, той е първият човек, който превежда Библията на английски от оригиналните еврейски и гръцки източници.

Каква е структурата на английския език?

Английският е аналитичен език, което означава, че той разгражда думите на отделни коренови морфеми или смислени единици. Той използва словоред, а не граматичен пол или окончания, за да посочи връзката между думите в изречение. Английският също има доста твърд синтактичен модел, с подреждане на подлог-глагол-обект в изреченията си. В допълнение, английският използва доста прост ред на Съществителните Прилагателни, когато се използват няколко прилагателни, за да се опише едно съществително.

Как да научите английски език по най-правилния начин?

1. Направи план. Решете колко часа седмично можете да посветите на изучаването на английски език и колко време искате да отделите за всяка дейност.
2. Започни с основното. Научете основната граматика и лексика, необходими, за да започнете да говорите и разбирате езика.
3. Потопи се. Опитайте се да намерите начини да се заобиколите с езика. Гледайте филми, слушайте песни и подкасти и четете книги и списания на английски език.
4. Говори с хората. Помислете дали да не се присъедините към клас за разговор или онлайн общност, за да практикувате английския си с носители на езика.
5. Вземете онлайн курсове. Има много онлайн курсове и уроци, които могат да ви помогнат да научите английски по структуриран и забавен начин.
6. Практикувайте редовно. Отделяйте време за практикуване на говорене и писане на английски всеки ден. Дори и да е само за няколко минути, не забравяйте да се придържате към графика си и да продължите да практикувате.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir