За Виетнамския Език

В кои страни се говори виетнамски език?

Виетнамският е официалният език на Виетнам и се говори също в Австралия, Камбоджа, Канада, Франция, Германия, Лаос, Филипините, Тайван, САЩ и някои части на Китай.

Каква е историята на виетнамския език?

Виетнамският език е член на Австроазиатското езиково семейство, което включва езици, говорени в различни региони на Югоизточна Азия. Първоначално се смята, че езикът е от началото на 9 век, но се смята, че съвременният Виетнамски произлиза от форма на езика, говорен в Северен Виетнам в средата на 17 век.
Виетнамският е тонален език, което означава, че използва тонове (нива на терена), за да разграничи думите и значението в думите. Той също е едносричен език, което означава, че много думи са съставени от една сричка. Виетнамският е написан с помощта на модифицирана латинска азбука, версия на традиционната китайска писменост, известна като чу ном, и версия на японски канджи, известна като шрữ нô.
Официалният език на Виетнам, виетнамският е бил силно повлиян от китайския през вековете. Също така има силно влияние от френски, португалски и английски език. Днес има три различни писмени стила на виетнамския: официално писане, литературно писане и разговорно писане.

Кои са топ 5 на хората, които са допринесли най-много за виетнамския език?

1. Нгуиễ дю (1766-1820): високо ценен Виетнамски поет, най-известен със своята епична поема, Приказката за Киề.
2. Фан Бộ (1867 – 1940): националистически лидер и историк, на когото се приписва създаването на съвременен виетнамски като писмен език.
3. Нồ Шрí мин (1890-1969): доведе Виетнам до независимост през 1945 г.и е най-известната и влиятелна фигура в историята на страната.
4. Трầ Трọ Ким (1872-1928): известен учен и държавник, той е автор на няколко важни творби за Виетнамската история и култура.
5. Пхạ Куанг Сá (1926-2011): поет, литературен критик и лингвист, най-известен с огромния си принос за развитието на виетнамския език.

Каква е структурата на виетнамския език?

Виетнамският език е тонален език, което означава, че една и съща сричка може да има различни значения в зависимост от тона на гласа, в който се произнася. Той също така е аналитичен език, което означава, че думите се формират от по-малки единици (най-вече граматични частици и модификатори на думи). Виетнамският език е написан с помощта на латинска азбука, с допълнителни диакритични знаци за обозначаване на тонове. И накрая, тъй като Виетнам е силно повлиян от китайската култура, говоримият език също съдържа много заемки от китайски.

Как да научите виетнамски език по най-правилния начин?

1. Вземете курс по Виетнамски език. Изучаването на всеки език е най-добре с учител в класната стая. Потърсете квалифициран клас, който е съобразен с вашето ниво на способност и има местни учители.
2. Практикувайте разговор с носители на езика. Потърсете носители на езика или партньори за обмен на езици, за да практикувате произношението си и да разширите речника си.
3. Използвайте ресурсите. Възползвайте се от книги, аудио курсове, онлайн курсове и други учебни материали, които могат да ви помогнат да разберете езика по-добре.
4. Слушайте и четете непрекъснато. Опитайте се да слушате Виетнамска радиостанция или да гледате филми на виетнамски възможно най-често. Това ще ви помогне да свикнете със звука на езика. Освен това четенето на виетнамски вестници или литература ще увеличи разбирането ви за граматика и лексика.
5. Запомнете общи фрази. Запаметяването на общи фрази на виетнамски ще ви помогне бързо да разберете основите на езика и да улесните изграждането на разговори.
6. Бъди последователен. Изучаването на език изисква време и практика. Не очаквайте да станете перфектни за една нощ; вместо това се опитайте да прекарате поне няколко минути всеки ден в учене и практикуване.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir