За Малайския Език Малаялам

В кои държави се говори малайски език?

Малаялам се говори предимно в Индия, в щата Керала, както и в съседните щати Карнатака и Тамил Наду. Говори се и от малка диаспора в Бахрейн, Фиджи, Израел, Малайзия, Катар, Сингапур, Обединените арабски емирства и Обединеното Кралство.

Каква е историята на Малайския език?

Най-ранната записана атестация на Малайския език се намира в произведенията на учени от 9-ти век като Ираянман Тампи, който пише Рамачаритам. До 12-ти век това се превръща в литературен език, използван в базираната на санскрит литература и преобладаващ в южните части на днешна Керала.
В началото на 14-ти век поети като Намалвар и Кулашехара Алвар използват Малаялам за своите религиозни композиции. Тази ранна форма на езика е различна от Тамилския и санскритския. Той също така включва термини от други езици, включително Тулу и каннада.
През 16 век преводът на Рамаяна и Махабхарата от санскрит на малаялам допълнително популяризира езика. През следващите няколко века писателите композират произведения на различни диалекти на малаялам. Това води до появата на съвременния Малаялам, който абсорбира думи от португалски, английски, френски и холандски.
Оттогава Малаялам става официален език в щата Керала и се използва във всички аспекти на живота, включително образование, правителство, медии и религия. Използва се и за създаване на нови литературни жанрове, като поезия, пиеси и разкази, и продължава да се развива в днешния свят.

Кои са топ 5 на хората, които са допринесли най-много за Малайския език?

1. Еджутхачан (известен също като Тунчатху Рамануджан Еджутхачан) – първият голям поет на малаяламски език и на когото се приписва създаването на съвременната малаяламска литература.
2. Кумаран Асан – един от триумвиратските поети на съвременната Малаяламска литература. Той е известен със своите творби като Вийна Пууву, Налини и Чинтавищаяя Шямала.
3. Парамесвара Айер – известен Малаялам поет, известен с първата си публикувана творба Кавяанушасанам. Той също така е кредитиран за въвеждането на модерен облик на малаялам поезия.
4. Валатол Нараяна Менон – също един от триумвиратните поети на съвременната Малаяламска литература. Автор е на няколко класически произведения като кханда Кавиас и Дуравастха.
5. Г. Санкара Куруп – известен със своите творби като Ору Джудха малаялам и Вишвадарсанам, той е първият носител на наградата Джнанпит за малаялам литература.

Каква е структурата на Малайския език?

Малаялам е аглутинативен език, което означава, че има висока степен на поставяне и тенденция да свързва думи или фрази, за да образува нови думи. Тази функция го прави силно изразителен език, което позволява на говорещия да комуникира сложни идеи с по-малко думи, отколкото би се изисквало на английски език. Малаялам има словоред В2, което означава, че глаголът е поставен на втора позиция в изречение, но това не се прилага стриктно. Съществуват и редица други граматични структури, като причастия и герунди, които се намират в езика.

Как да научите езика на малаялам по най-правилния начин?

1. Започнете с изтегляне на книги и материали, написани на малаялам. Лесно е да намерите безплатни електронни книги и аудио файлове онлайн.
2. Потърсете аудио записи на местни малаялам говорители. Слушането на начина, по който говорещите родния език произнасят езика, е важен начин да придобиете плавност.
3. Използвайте сайтове за обмен на езици като моя обмен на език или обмен на разговори, за да практикувате говорене с носител на езика.
4. Възползвайте се от безплатни онлайн курсове, предлагани от университети като Университета в Мадрас или Кайрали Малаялам.
5. Помислете за записване в клас в местно езиково училище или учебен център.
6. Гледайте малаялам филми и телевизионни предавания, за да получите повече излагане на езика.
7. Използвайте флашкарти, за да запомните важни думи и фрази.
8. Съхранявайте тетрадка с нови думи и изречения, които научавате и преглеждате често.
9. Говорете със себе си в Малаялам, колкото е възможно повече.
10. И накрая, намерете начини да използвате езика в ежедневните си разговори с приятели и семейство.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir