За Френския Език

В кои държави се говори френски език?

Френски се говори във Франция, Канада (особено в Квебек), Белгия, Швейцария, Люксембург, Монако и някои части на САЩ (особено в Луизиана). Френският е широко разпространен език в много африкански страни, включително Алжир, Мароко, Тунис, Камерун и Кот д ‘ Ивоар.

Каква е историята на френския език?

Френският език произхожда от латинския език, използван от римляните, който е пренесен във Франция от Юлий Цезар и други римски войници. Франките, германски народ, завладява района през 4-ти и 5-ти век и говори на диалект, известен като франкски. Този език се смесва с латинския, за да формира това, което днес е известно като Стар френски.
През 11 век започва да се появява вид литература, наречена трувè (Трубадур) поезия, въвеждаща нови думи и по-сложни структури на изреченията. Този стил на писане се разпространява в цяла Европа и бързо става популярен.
През 14 век френският е официално обявен за език на съда и се използва за всички официални документи. Буржоазната класа също започва да говори френски вместо латински и изборът на думи започва да влияе на езика.
През 1600 г. езикът е стандартизиран и формализиран, давайки ни съвременния френски език. През 17-ти век е създадена Френската академия с цел поддържане на целостта на езика, а през 18-ти век Академииé публикува първия си набор от правила за това как трябва да се използва и пише езикът.
Френският език продължава да се развива и днес, като нови думи и фрази се приемат от други езици и култури.

Кои са топ 5 на хората, които са допринесли най-много за френския език?

1. Франсоа Рабле (1494-1553): известен ренесансов писател, чиято новаторска употреба на френски език създава нов стил на писане и спомага за разпространението на френския език и култура.
2. Виктор Юго (1802-1885): автор на Лес Мисé, Нотр Дам дьо Париж и други произведения, които популяризират френската литература и помагат за издигането на езика на по-високо ниво.
3. Жан-Пол Сартр (1905-1980): философ и писател, който помага за въвеждането на френския екзистенциализъм и влияе на поколения мислители и писатели във Франция и извън нея.
4. Клод л .é-Щраус( 1908-2009): антрополог и социален теоретик, който пише обширно за френската култура и допринася за теорията на структурализма.
5. Фердинанд дьо Сосюр (1857-1913): Швейцарски лингвист и баща на съвременната лингвистика, чийто влиятелен курс по обща лингвистика все още се изучава днес.

Каква е структурата на френския език?

Френският език е Романски език, съставен от няколко диалекта със силно структурирана и подредена граматическа система. Той има сложна система от времена, с три прости времена и шест сложни времена, изразяващи нюанси на смисъл, както и настроения като подчинително и условно. В допълнение към това, френският има четири основни глаголни форми, два гласа, два граматични пола и две числа. Езикът също следва строги правила, когато става въпрос за произношение, интонация и съгласие между думите в рамките на едно изречение.

Как да научите френски език по най-правилния начин?

1. Поставяне на постижими цели. Започнете с основите и се съсредоточете върху овладяването на едно умение, преди да преминете към следващото.
2. Потопете се във френския. Постарайте се да слушате, четете, гледате и говорите френски колкото е възможно повече.
3. Научавайте нови думи и фрази всеки ден. Създаване на флашкарти и практика чрез разстояние повторение.
4. Редовно практикувайте разговорен френски език. Проведете разговори с носители на езика или използвайте уебсайтове за обмен на езици за практика.
5. Запознайте се с френската култура. Това ще ви помогне да разберете езика по-добре и да го оцените по-добре.
6. Забавлявайте се с него! Бъдете креативни, правете грешки, Смейте се на себе си и си спомнете защо учите френски на първо място.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir