Basa Afrikaans

Basa Afrikaans iku basa Apa?

Basa Afrikaans utamané dituturaké ing Afrika Kidul lan Namibia, kanthi kanthong cilik saka Pamicara ing Botswana, Zimbabwe, Zambia, lan Angola. Basa iki uga dituturaké déning sapérangan gedhé populasi expspatriat ing Australia, Amérikah sarékat, Jerman, lan Walanda.

Apa basa Afrikaans?

Basa Afrikaans duwé sajarah kang dawa lan komplèks. Basa Iki minangka basa Afrika Kidul sing dikembangake saka basa walanda sing diucapake dening para pemukim Saka Perusahaan Hindia Timur walanda ing Apa sing banjur dikenal minangka Koloni cape walanda. Basa iki diwiwiti ing abad kaping 17, nalika para pemukim walanda ing Koloni Cape nggunakake basa walanda minangka lingua franca. Basa iki évolusi saka dhialèk walanda sing dituturaké déning para pemukim iki, sing dikenal minangka cape Dutch. Basa iki uga duwé prabawa saka Basa Melayu, portugis, jerman, prancis, Khoi, lan Bantu.
Basa iki wiwitané diarani “Cape walanda”utawa” walanda Pawon”. Basa iki resmi diakoni minangka basa independen ing taun 1925. Perkembangané bisa dipérang dadi rong tahap: wangun lisan, lan wangun tulisan.
Ing tahap wiwitan pangembangane, Afrikaans digandhengake karo status sosial sing kurang, lan dianggep minangka tandha ora ngerti. Iki diganti suwe-suwe, lan Afrikaans wiwit dianggep minangka basa kesetaraan, utamane nalika diadopsi dening gerakan anti-apartheid sajrone taun 1960-an.
Saiki, Basa Afrikaans dituturaké déning luwih saka 16 yuta wong ing Saindhenging Afrika Kidul lan namibia, lan minangka salah siji saka 11 basa resmi (uga basa opsional) ing Afrika Kidul. Ing sanjabané Afrika Kidul, basa iki uga dituturaké ing Australia, Amérikah sarékat, lan Belgia. Kajaba iku, basa iki asring ditulis nganggo abjad Latin, sanajan sawetara panulis milih nggunakake ortografi tradisional walanda.

Sapa sing paling dhuwur 5 wong sing wis nyumbang paling kanggo Basa Afrikaans?

1. Jan Christiaan Smuts( 18701950): piyambakipun minangka satunggaling negarawan Afrika Kidul Ingkang misuwur ingkang gadhah peran ingkang wigati wonten ing ngembangaken sastra Afrikaans lan mromosikaken basa ing sadaya aspek gesang.
2. S. J. Du Toit( 18471911): dhèwèké dikenal minangka ‘bapak Afrikaans’ amarga kontribusi sing signifikan kanggo panyiapan basa kasebut minangka basa resmi ing Afrika Kidul.
3. D. f. Malan (18741959): piyambakipun Minangka Mahamantri Afrika Kidul ingkang kapisanan lan dipunakreditasi kanthi resmi ngakeni Afrikaans minangka basa resmi ing taun 1925.
4. T. T. V. mofokeng (18931973): piyambakipun minangka pendidik, pujangga, panulis lan pamicara ingkang misuwur ingkang mbiyantu ngembangaken lan mromosikaken sastra Afrikaans.
5. C. p. Hoogenhout (19021972): piyambakipun dipunanggep minangka salah satunggaling pelopor sastra Afrikaans, amargi nyerat puisi, drama, carita cekak lan novèl ingkang gadhah prabawa sanget dhumateng sastra Afrikaans kontemporer.

Apa manfaat basa Afrikaans?

Basa Afrikaans duwé struktur sing gampang lan langsung. Asal saka basa walanda lan nuduhake akeh fitur. Afrikaans ora duwe jinis gramatikal, mung nggunakake rong wektu kriya, lan konjugasi kriya kanthi pola dhasar. Ana uga sawetara infleksi, kanthi umume tembung duwe siji bentuk kanggo kabeh kasus lan nomer.

Cara sinau Basa Afrikaans kanthi cara sing paling apik?

1. Miwiti kanthi kenal karo dhasar tata basa Afrikaans. Ana akeh sumber online sing mulang piwulang tata basa pambuka, utawa sampeyan bisa tuku buku utawa bahan liyane kanggo mbantu sampeyan miwiti.
2. Nglatih katrampilan ngrungokake kanthi nonton film, acara TV, lan program radio Ing Afrikaans. Iki bisa mbantu sampeyan sinau luwih akeh tembung lan frasa, uga sebutan.
3. Maca buku, koran, lan majalah sing ditulis Ing Basa Afrikaans. Iki bakal mbantu sampeyan sinau luwih lengkap babagan basa lan dadi nyaman karo tata bahasa lan sebutan.
4. Gabung karo klompok Obrolan Afrikaans supaya sampeyan bisa latihan ngomong karo penutur asli. Iki bisa mbantu sampeyan rumangsa luwih yakin nalika ngobrol karo wong liya.
5. Gunakake flashcard lan aplikasi kanggo mbantu sampeyan sinau tembung lan frasa anyar. Iki cara sing apik kanggo nambah sesi sinau biasa.
6. Rawuh ing kelas basa yen bisa. Njupuk kelas terstruktur bisa dadi cara sing apik kanggo ngerti basa sing luwih apik lan latihan karo siswa liyane.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir