Om Det Afrikanske Sprog

I hvilke lande tales det afrikanske sprog?

Afrikaans tales hovedsagelig i Sydafrika og Namibia, med små lommer af talere i Botsvana, Namibia og Angola. Det tales også af en stor del af den udstationerede befolkning i Australien, USA, Tyskland og Holland.

Hvad er historien om det afrikanske sprog?

Det afrikanske sprog har en lang og kompleks historie. Det er et sydafrikansk sprog, der er udviklet fra hollandsk, der tales af bosættere i det hollandske Ostindiske Kompagni i det, der dengang var kendt som den hollandske Kapkoloni. Det har sine rødder i det 17.århundrede, da hollandske bosættere i Kapkolonien brugte hollandsk som deres lingua franca. Det udviklede sig fra de dialekter af hollandsk, der tales af disse bosættere, kendt som Cape Dutch. Det har også indflydelse fra malaysisk, portugisisk, tysk, fransk, Khoi og Bantu sprog.
Sproget blev oprindeligt omtalt som “Cape Dutch” eller “Kitchen Dutch”. Det blev officielt anerkendt som et selvstændigt sprog i 1925. Dens udvikling kan opdeles i to faser: en talt form og en skriftlig form.
I begyndelsen af sin udvikling var Afrikaans forbundet med en lav social status, og det blev set som et tegn på uvidenhed. Dette ændrede sig over tid, og Afrikaans begyndte at blive set som et sprog for lighed, især da det blev vedtaget af anti-apartheid-bevægelsen i 1960 ‘ erne.
I dag tales Afrikaans af mere end 16 millioner mennesker i hele Sydafrika og Namibia, og er et af de 11 officielle sprog (samt et valgfrit sprog) i Sydafrika. Uden for Sydafrika tales sproget også i Australien, USA og Belgien. Desuden skrives sproget ofte med det latinske alfabet, men nogle forfattere vælger at bruge den traditionelle hollandske stavemåde.

Hvem er de top 5 mennesker, der har bidraget mest til det afrikanske sprog?

1. Jan Christiaan Smuts (1870-1950): han var en fremtrædende Sydafrikansk statsmand, der spillede en stor rolle i udviklingen af afrikansk litteratur og fremme af sproget i alle aspekter af livet.
2. S. J. Du Toit (1847-1911): han er kendt som ‘far til Afrikaans’ for sit betydelige bidrag til etableringen af sproget som et officielt sprog i Sydafrika.
3. D. F. Malan (1874-1959): han var den første premierminister i Sydafrika og er krediteret med officielt at anerkende Afrikaans som et officielt sprog i 1925.
4. T. T. V. Mofokeng (1893-1973): han var en kendt pædagog, digter, forfatter og taler, der hjalp med at udvikle og fremme afrikansk litteratur.
5. C. P. Hoogenhout (1902-1972): han betragtes som en af pionererne inden for Afrikaans litteratur, da han skrev poesi, skuespil, noveller og romaner, der stærkt påvirkede nutidig Afrikaans litteratur.

Hvordan er strukturen i det afrikanske sprog?

Det afrikanske sprog har en forenklet, enkel struktur. Det stammer fra det hollandske sprog og deler mange af dets træk. Afrikaans har intet grammatisk køn, bruger kun to verbtider og konjugerer verber med et grundlæggende sæt mønstre. Der er også meget få inflektioner, hvor de fleste af ordene har en enkelt form for alle tilfælde og tal.

Hvordan lærer man det afrikanske sprog på den mest korrekte måde?

1. Start med at blive fortrolig med det grundlæggende i Afrikaans grammatik. Der er adskillige online ressourcer, der underviser i indledende grammatikundervisning, eller du kan købe bøger eller andet materiale, der hjælper dig med at komme i gang.
2. Øv dine lyttefærdigheder ved at se film, tv-udsendelser og radioprogrammer på Afrikaans. Dette kan hjælpe dig med at lære flere ord og sætninger samt udtale.
3. Læs bøger, aviser og blade skrevet på Afrikaans. Dette vil hjælpe dig med at lære mere om sproget og blive fortrolig med grammatik og udtale.
4. Deltag i en afrikansk samtalegruppe, så du kan øve dig i at tale med indfødte. Dette kan hjælpe dig med at føle dig mere selvsikker, når du taler med andre.
5. Brug flashcards og apps til at hjælpe dig med at lære nye ord og sætninger. Dette er en fantastisk måde at supplere dine regelmæssige studiesessioner på.
6. Deltag i sprogklasser, hvis det er muligt. At tage en struktureret klasse kan være en fantastisk måde at forstå sproget bedre og øve med andre elever.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir