Om Det Aserbajdsjanske Sprog

I hvilke lande tales det aserbajdsjanske sprog?

Det aserbajdsjanske sprog tales primært i Aserbajdsjan og dele af Iran, men det tales også i lande som Rusland, Tyrkiet, Irak, Georgien og Syrien.

Hvad er historien om det aserbajdsjanske sprog?

Aserbajdsjansk sprogs historie går tilbage til det 8.århundrede e. kr., da de tyrkiske stammer først bosatte sig i Centralasien. I det 13.århundrede var Aserbajdsjan blevet et vigtigt centrum for persisk kultur og sprog i hele regionen. Under de russisk-persiske krige i det 19.århundrede blev brugen af aserbajdsjansk sprog undertrykt til fordel for det russiske sprog af det russiske imperium. Efter Sovjetunionens sammenbrud erklærede Aserbajdsjan sin uafhængighed, og aserbajdsjansk sprog blev formelt anerkendt som landets officielle sprog.
Siden da har Aserbajdsjansk gennemgået flere reformer, og sprogpolitikker er blevet vedtaget for at holde sproget i LIVE og for yderligere at standardisere det. Dette har ført til en genoplivning af sproget, som nu tales af millioner af mennesker i Aserbajdsjan såvel som i andre lande i regionen, såsom Tyrkiet, Georgien og Iran. Desuden bliver Aserbajdsjansk også i stigende grad et populært fremmedsprog i lande rundt om i verden.

Hvem er de top 5 mennesker, der har bidraget mest til det aserbajdsjanske sprog?

1. Mirsa Fatali Akhundov – han var en aserbajdsjansk forfatter, dramatiker, filosof og pædagog. Hans værker var indflydelsesrige i den nationale opvågnen af aserbajdsjanerne i slutningen af det 19.og begyndelsen af det 20. århundrede.
2. Mammad sagde Ordubadi-han betragtes som far til moderne Aserbajdsjansk litteratur såvel som dens mest fremtrædende pioner.
3. Han var en aserbajdsjansk digter og forfatter fra det 16.århundrede. Han er krediteret som grundlæggeren af klassisk Aserbajdsjansk litteratur.
4. Rasul RSA-han var en vigtig figur i udviklingen af det aserbajdsjanske sprog i begyndelsen af det 20.århundrede. Han var en aktiv deltager i den aserbajdsjanske sprogbevægelse og var medvirkende til at skabe et alfabet til det.
5. Han var en persisk digter fra det 12.århundrede, der blev betragtet som en af de største romantiske digtere i hele litteraturen. Han skrev på persisk og aserbajdsjansk, og nogle af hans værker blev oversat til andre sprog som fransk og russisk. Hans poesi har haft en varig indflydelse på Aserbajdsjansk kultur.

Hvordan er strukturen i det aserbajdsjanske sprog?

Det aserbajdsjanske sprog har en moderat kompleks struktur. Det er et agglutinerende sprog, hvilket betyder, at det tilføjer suffikser til bunden af et ord for at indikere ændringen i betydning. Denne proces kaldes agglutination. For eksempel bliver” Yas – “(skriv) til” Yasa-m ” (jeg skriver). Aserbajdsjansk inkorporerer også vokalharmoni, hvorved ord og suffikser skal være enige om visse vokaler baseret på deres position i ordet. Grammatisk består Aserbajdsjansk af to køn, tre tilfælde og syv Tider.

Hvordan lærer man det aserbajdsjanske sprog på den mest korrekte måde?

1. Start med at gøre dig bekendt med alfabetet. Aserbajdsjansk bruger det latinske alfabet, der består af 33 bogstaver.
2. Find en lærebog eller en online studievejledning for at lære det grundlæggende i sproget. Grammatikken, sætningsstrukturen og ordforrådet er alle vigtige for at forstå sproget.
3. Fordyb dig i sproget. Lyt til optagelser af aserbajdsjansk, se videoer og film på aserbajdsjansk, og gør en indsats for at tale det i samtaler.
4. Øv regelmæssigt. Sørg for at gennemgå og øve det, du har lært. At arbejde på øvelser og deltage i samtaler med indfødte højttalere hjælper med at styrke din viden.
5. Arbejde med en vejleder. En vejleder kan hjælpe dig med at lære i dit eget tempo og vurdere dine fremskridt. De kan også tilbyde vejledning og besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have.
6. Brug online ressourcer. Der er en række online lektioner og ressourcer til rådighed, der kan supplere dine studier.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir