Om Det Burmesiske Sprog

I hvilke lande tales det burmesiske sprog?

Burmesisk er et officielt sprog i Myanmar (tidligere kendt som Burma). Det tales i andre lande i regionen, herunder Bangladesh, Indien og Thailand.

Hvad er historien om det burmesiske sprog?

Det burmesiske sprog er et østligt Indo-Arayanisk sprog, der er beslægtet med andre sprog som tibetansk-Burmesisk og Mon-Khmer. Det har sine rødder i Pyu-og Mon-civilisationerne, der boede i det, der nu er Myanmar fra mindst det 2.århundrede f. kr. Burmesisk udviklet ud af disse sprog såvel som Pali og Sanskrit, som blev introduceret af buddhistiske missionærer i det 9. og 10. århundrede.
I begyndelsen af det 11.århundrede blev Burmesisk et litterært sprog der blev brugt ved mange hofter og templer. I midten af det 14.århundrede var sproget blevet det officielle sprog for hoffet i det burmesiske Kongerige Ava. I løbet af de næste par århundreder spredte brugen sig over hele landet og blev det officielle sprog i hovedstaden Toungoo i 1511.
I det 19.århundrede var det burmesiske skriftsystem ændret betydeligt, og sproget blev brugt til officielle dokumenter og poesi. Under den britiske kolonitid blev Engelsk et vigtigt sprog i landet, og Burmesisk litteratur begyndte at blande sig med engelske sproglige udtryk. Gennem årene har sproget tilpasset sig moderne tid og tilføjet nye udtryk og ord fra udenlandske kilder, herunder engelsk.

Hvem er de top 5 mennesker, der har bidraget mest til det burmesiske sprog?

1. Dr. Ko Aung: en af de bedste Burmesiske lingvister og en produktiv forsker, der skrev mange bøger og artikler om det burmesiske sprog.
2. U Chit Maung: U Chit Maung var den burmesiske ambassadør i Det Forenede Kongerige fra 1964 til 1971, hvor han gjorde omfattende bestræbelser på at fremme Burmesisk sprog og kultur i Storbritannien.
3. U Thant: U Thant var en førende Burmesisk diplomat, der fungerede som De Forenede Nationers tredje generalsekretær. Hans arbejde er bemærkelsesværdigt for dets bevarelse og fremme af det burmesiske sprog.
4. Han er en berømt Burmesisk forfatter og digter, og en vigtig figur i udviklingen og populariseringen af det burmesiske sprog.
5. U Thein Tin: U Thein Tin var en fremtrædende Burmesisk lingvist, der arbejdede flittigt for at fremme brugen og forståelsen af det burmesiske sprog og dets litteratur.

Hvordan er strukturen i det burmesiske sprog?

Det burmesiske sprog er et tonalsprog, hvilket betyder, at det samme ord kan have forskellige betydninger afhængigt af den tone, det tales i. Det er et analytisk sprog, hvilket betyder, at ordrækkefølge ikke er så vigtig som indholdsord (navneord og verber) til at formidle mening. Sprogets stavelsesstruktur er CVC (konsonant-vokal-konsonant), og sproget er skrevet med et specifikt skrift, der ligner Det Indiske Devanagari-skrift.

Hvordan lærer man det burmesiske sprog på den mest korrekte måde?

1. Start med et online kursus: der er mange omfattende online kurser, som du kan tage for at lære Burmesisk, såsom Rosetta Stone eller Pimsleur. Disse kurser tilbyder strukturerede lektioner og alt fra grammatik til ordforråd.
2. Find en vejleder: hvis du vil lære Burmesisk hurtigere og gå ud over det grundlæggende, kan du overveje at finde en privat vejleder. En vejleder kan give personlig, målrettet instruktion og hjælpe dig med at lære i dit eget tempo.
3. Læs, Lyt og se: for at blive flydende på ethvert sprog skal du øve dig på at læse, lytte og tale det. Find Burmesiske bøger og blade til at læse, se Burmesiske programmer og film, og lytte til burmesiske sange.
4. Fordyb dig: Intet slår total nedsænkning i et sprog – og Burmesisk er ingen undtagelse. Overvej at besøge Burma og tilbringe tid med modersmål for virkelig at opbygge dine sprogfærdigheder.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir