Om Det Indonesiske Sprog

I hvilke lande tales det indonesiske sprog?

Indonesisk er det officielle sprog i Indonesien, og tales også i Østtimor og dele af Malaysia.

Hvad er historien om det indonesiske sprog?

Det indonesiske sprog, også kendt som Bahasa Indonesia, er det officielle sprog i Indonesien og har sine rødder i en ældre form for det malaysiske sprog. Det oprindelige malaysiske sprog, kendt som Old Malay, blev brugt i store dele af den malaysiske øgruppe fra mindst det 7.århundrede e. kr. Med tiden påvirkede handel og udbredelsen af Islam sproget yderligere, og det blev til sidst opdelt i det, der nu er kendt som de mange forskellige malaysiske sprog og dialekter. I det 19.århundrede introducerede hollandske kolonialister en række låneord til sproget, som blev kendt som malaysisk. Til sidst, i det 20.århundrede, udviklede sproget sig yderligere til det, der nu er kendt som moderne indonesisk. Sproget blev erklæret det officielle sprog i den indonesiske nation i 1945 efter landets uafhængighed, og siden da er sproget fortsat med at udvikle sig, med nyt ordforråd og stavemåder, der er blevet vedtaget.

Hvem er de 5 bedste mennesker, der har bidraget mest til det indonesiske sprog?

1. Amir Syarifuddin (1861-1916): han var kendt som ‘Fader af indonesisk litteratur’ og skrev flere bemærkelsesværdige værker, herunder “Rangkaian Puisi dan Prosa” (kæde af digte og prosa).
2. Raden Mas Soevardi Soerjaningrat (1903-1959): han betragtes bredt som grundlæggeren af det moderne indonesiske sprog og var ansvarlig for oprettelsen af ordbogen for det indonesiske sprog.
3. Pramoedya Ananta Toer (1925-2006): Toer var en berømt Indonesisk forfatter og historiker, der skrev mange bøger på både indonesisk og hollandsk. Han hjalp også med at udvikle en mere moderne skrivestil på Indonesisk.
4. Mohammad Yamin (1903-1962): han var en indonesisk politiker og forfatter, der spillede en stor rolle i etableringen af Republikken Indonesien. Han skrev også meget om sprogreformer og bidrog til at skabe et ensartet nationalt sprog.
5. Emha Ainun Nadjib (1937-): også kendt som ‘Gus Mus’, han er en digter og essayist, der har skrevet meget om udviklingen af indonesisk litteratur. Hans værker er ofte rost for deres humoristiske og filosofiske indsigter.

Hvordan er strukturen i det indonesiske sprog?

Strukturen af det indonesiske sprog er baseret på en austronesisk sprogfamilie, som er en gren af den større Malayo-polynesiske sproggruppe. Det er et subjekt-verb-objekt sprog og har en relativt enkel syntaks med få grammatiske regler. De fleste ord er ikke-bøjede, og verbtider er angivet ved hjælp af hjælpeverber. Indonesisk er også et sammenhængende sprog med mange suffikser og præfikser tilføjet til dets forskellige dele af talen. Sproget har ingen kønsforskelle og har tre hovedformer for adresse.

Hvordan lærer man det indonesiske sprog på den mest korrekte måde?

1. Få en god indonesisk sprog lærebog og studere det grundigt. Sørg for at øve dit ordforråd, udtale og verbkonjugation.
2. Tag en indonesisk sprogklasse, hvis det er muligt. Det kan hjælpe dig med at lære korrekt grammatik og udtale samt give dig mulighed for at øve dig i at tale med indfødte talere.
3. Se indonesiske film eller tv-udsendelser for at få et bedre greb om sproget.
4. Lyt til dansk musik og podcasts. Dette kan gøres fra komforten i dit eget hjem og vil give dig mere eksponering for sproget.
5. Læs bøger på Indonesisk. Dette er en fantastisk måde at forbedre din læseforståelse og udvide dit ordforråd.
6. Øv dig i at tale med indfødte indonesiske talere. Hvis det er muligt, skal du rejse til Indonesien for en fordybende oplevelse og finde muligheder for at øve med modersmål.
7. Tag en pause fra tid til anden. At lære ethvert sprog kan beskatte, så sørg for at tage en pause, når du har brug for det, og glem ikke at have det sjovt, mens du lærer!


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir