Om Det Japanske Sprog

I hvilke lande tales det japanske sprog?

Japansk tales primært i Japan, men det tales også i forskellige andre lande og territorier, herunder Sydkorea, Filippinerne, Palau, De Nordlige Marianaøer, Mikronesien, Hong Kong, Singapore, Macau, Østtimor, Brunei og dele af USA som f.eks.

Hvad er historien om det japanske sprog?

Historien om det japanske sprog er kompleks og mangesidet. Det tidligste skriftlige bevis for et sprog, der minder om Japans nuværende sprog, går tilbage til det 8.århundrede e. kr. Imidlertid, det menes, at sproget har eksisteret i Japan siden oldtiden, sandsynligvis udvikler sig fra det sprog, der tales af J Pademon-folket.
Det japanske sprog var stærkt påvirket af kinesisk i perioden kendt som Heian-perioden (794-1185), hvor der blev indført kinesisk ordforråd, skriftsystem og meget mere. I Edo-perioden (1603-1868) havde det japanske sprog udviklet sin egen unikke talte form med et særskilt sæt grammatik og skriftsystem.
Gennem hele det 19.århundrede vedtog regeringen en politik om selektivt at indføre vestlige ord og omdanne nogle eksisterende japanske ord til låneord, samtidig med at det japanske sprog moderniseres med låneord fra engelsk. Denne proces er fortsat ind i det 21.århundrede, hvilket har ført til en form for Japansk, der er meget forskelligartet med hensyn til ordforråd og sproglige træk.

Hvem er de top 5 mennesker, der har bidraget mest til det japanske sprog?

1. Kojiki-en af de ældste skriftlige dokumenter på japansk, Kojiki er en samling af myter og legender fra tidlig japansk mytologi. Den blev udarbejdet af ringing no Yasumaro i det 7.århundrede og er en uvurderlig kilde til at forstå udviklingen af det japanske sprog.
2. Prins Sh Plattoku Taishi-Prins Sh Plattoku Taishi (574-622) er krediteret med at opmuntre udbredelsen af buddhismen i Japan, udvikle det første system til at skrive på japansk og introducere kinesiske tegn til sproget.
3. Nara Period Scholars-i Nara-perioden (710-784) udarbejdede en række forskere ordbøger og grammatikker, der hjalp med at kodificere det japanske sprog og sætte det op som et skriftligt sprog.
4. Murasaki Shikibu-Murasaki Shikibu var en berømt romanforfatter fra Heian-perioden (794-1185) og hendes skrifter er krediteret med at hjælpe med at popularisere litterær japansk og dens brug i litteraturen.
5. Hakuun Ryoko-Hakuun Ryoko (1199-1286) er kendt for at bringe det kinesisk-baserede Man ‘ y prædikgana skriftsystem i mere populær brug i Kamakura-perioden (1185-1333). Dette system har haft indflydelse på udviklingen af det japanske sprog, herunder brugen af Kana-syllabiske tegn.

Hvordan er strukturen i det japanske sprog?

Det japanske sprog er et emne-fremtrædende sprog, der bruger et system af partikler, som er affikser knyttet til ord og sætninger, for at udtrykke grammatiske relationer. Det er et agglutinerende sprog, hvilket betyder, at det kombinerer forskellige elementer, herunder navneord, adjektiver, verber og hjælpeverber for at skabe komplekse ord og udtryk. Desuden har det et tonehøjde-Akcent-system, hvor stavelsens tonehøjde kan ændre betydningen af et ord.

Hvordan lærer man det japanske sprog på den mest korrekte måde?

1. Sæt realistiske mål: Start med at sætte opnåelige mål, såsom at lære at introducere dig selv, tælle til ti og skrive det grundlæggende hiragana-og katakana-alfabet.
2. Lær skrivesystemet: for at kunne læse, skrive og kommunikere på Japansk, skal du lære de to fonetiske alfabeter, hiragana og katakana, og derefter gå videre til Kanji-tegn.
3. Lyt og gentag: Øv dig på at lytte til og gentage japanske sætninger, startende med enkle ord og gradvist øge kompleksiteten. Prøv at efterligne højttalerens rytme og intonation.
4. Brug Japansk så meget som muligt: benyt enhver lejlighed til at bruge Japansk i dit daglige liv for at blive mere selvsikker med talesprog.
5. Læs japanske aviser og magasiner: prøv at læse aviser og magasiner på japansk for at vænne sig til den måde, den er skrevet på, og det almindelige ordforråd, der bruges.
6. Brug teknologi: Brug apps og hjemmesider til at hjælpe dig med at lære sproget, f.eks.
7. Bliv fortrolig med kulturen: at forstå kulturen hjælper med at forstå sproget, så prøv at se japanske film, lytte til japansk musik og, hvis du kan, besøge Japan.
8. Tal med indfødte talere: at tale med indfødte talere hjælper med at forbedre din udtale og forståelse af sproget.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir