Om Det Kasakhiske (Latin) Sprog

I hvilke lande tales det kasakhiske (latinske) sprog?

Det kasakhiske sprog, skrevet med latinsk skrift, tales af flertallet af befolkningen i Kasakhstan og tales også i Mongoliet, Kina, Afghanistan, Iran, Tyrkiet, Turkmenistan og Usbekistan.

Hvad er historien om det kasakhiske (latinske) sprog?

Det kasakhiske sprog er et tyrkisk sprog, der hovedsageligt tales i Kasakhstan og er det officielle sprog i landet. Det er også et af de medofficielle sprog i Bayan-Platinglgii-provinsen i Mongoliet. Kasakhisk er et af de ældste tyrkiske sprog, og dets skrevne historie kan spores tilbage til det 8.århundrede, da det blev brugt i Orkhon-inskriptionerne i Mongoliet. Gennem århundrederne har sproget udviklet sig og tilpasset sig det skiftende kulturelle og politiske miljø i Kasakhstan.
Kasakhisk blev oprindeligt skrevet med arabisk skrift, men i 1930 ‘ erne, under den sovjetiske æra, blev et modificeret latinsk skrift vedtaget som standardskriftsystemet for sproget. Det latinske kasakhiske alfabet består af 32 bogstaver og indeholder forskellige bogstaver for korte og lange vokaler samt for andre unikke lyde på sproget. I 2017 blev det latinske kasakhiske Alfabet ændret lidt og indeholder nu 33 bogstaver.

Hvem er de 5 bedste mennesker, der har bidraget mest til det kasakhiske (latinske) sprog?

1. Han er krediteret med at modernisere det latinske skriftsystem for kasakhisk og introducere det i slutningen af det 19.århundrede.
2. (1866-1919) – han var en stor fortaler for Latiniseringen af det kasakhiske sprog. Han fortsatte abays arbejde og er ansvarlig for at skabe det moderne kasakhiske latinske alfabet.
3. Bauyrjan Momyshuly (1897-1959) – han var en berømt forfatter, digter og politiker fra Kasakhstan, der er krediteret for at udvikle det kasakhiske sprog til et samlet, standardiseret sprog.
4. Mukhtar Auesov (1897-1961) – en indflydelsesrig kasakhisk forfatter, Auesov var engageret i udviklingen af det kasakhiske sprog og dets kultur. Han skrev talrige værker på kasakhisk, der populariserede det latinske skriftsystem.
5. Bulegenov (1913-1984) – Bulegenov var en vigtig lingvist og en fremtrædende figur i udviklingen af det kasakhiske sprog. Han arbejdede på mange lærebøger, ordbøger og grammatikker, hvilket hjalp med at gøre kasakhisk til et skrivesprog.

Hvordan er strukturen i det kasakhiske (latinske) sprog?

Strukturen af det kasakhiske (latinske) sprog er stort set baseret på det tyrkiske sprog. Dens fonologi er karakteriseret ved vokalharmoni, en høj grad af konsonantreduktion og en præference for åbne stavelser. Grammatisk er det et meget agglutinerende sprog, med navneord og adjektiver, der viser talrige affikser og en række inflektionelle paradigmer. Dens verbsystem er også ret komplekst, med to verbale systemer (regelmæssige og hjælpe), præfikser, suffikser og et udførligt system af aspekt og stemning. Det kasakhiske (latinske) skriftsystem er det latinske alfabet.

Hvordan lærer man det kasakhiske (latinske) sprog på den mest korrekte måde?

1. Lær alfabetet. Det kasakhiske Alfabet er skrevet i latinsk skrift, så du bliver nødt til at lære de 26 bogstaver og deres tilknyttede lyde.
2. Bliv fortrolig med grundlæggende grammatik. Du kan gøre dette ved at studere bøger om det grundlæggende i sproget eller gennem online ressourcer som YouTube-videoer.
3. Øv dig i at tale. Da sproget ikke tales bredt, skal du muligvis finde nogen, der taler det eller et online lydkursus at øve med.
4. Invester i nogle kvalitetslæringsmaterialer. Disse kan omfatte lærebøger, lyd-eller videokurser eller endda hjemmesider og apps.
5. Lyt til modersmål så ofte som muligt. Du kan bruge Musik, Tv-udsendelser, videoer og podcasts til at hjælpe dig med at vænne dig til sprogets generelle rytme.
6. Udfordre dig selv. Lær nyt ordforråd og øv dig i at bruge det i samtaler. Prøv at skrive tekster ud og læse dem højt.
7. Giv ikke op! At lære et sprog er en lang proces, så vær tålmodig og have det sjovt med det!


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir