Om Det Singalesiske Sprog

I hvilke lande tales det singalesiske sprog?

Det singalesiske sprog tales i Sri Lanka og nogle dele af Indien, Malaysia, Singapore og Thailand.

Hvad er historien om det singalesiske sprog?

Det singalesiske sprog stammer fra det Mellemindo-ariske sprog, Pali. Det blev talt af bosættere på øen Sri Lanka siden omkring det 6.århundrede f. kr. Sri Lanka var selv et centrum for buddhismen, som i høj grad påvirkede udviklingen af det singalesiske sprog. Med ankomsten af portugisiske og hollandske handlende i det 16.århundrede begyndte sproget at absorbere fremmede ord, især dem, der var relateret til handel. Dette fortsatte i det 19.århundrede, hvor engelske og tamilske ord blev indarbejdet i Singalesisk. I den moderne tid er Singalesisk blevet standardiseret i to litterære former: singalesisk og Singalesisk Kithsiri. Dens officielle status i Sri Lanka har udviklet sig sammen med sin politiske status og blev et af tre officielle sprog i landet i 2018.

Hvem er de 5 bedste mennesker, der har bidraget mest til det singalesiske sprog?

1. Ananda Coomarasvamy-en Srilankisk lærd, der skrev talrige essays om det singalesiske sprog og kultur som “en kritisk historie om Singalesisk litteratur” og “Singalesisk grammatik og bogstavelig sammensætning”.
2. Baddegama Thero-en buddhistisk munk og berømt Pali-lærd, der var ansvarlig for at genoplive brugen af Pali i Singalesisk litteratur og underviste Pali til mange studerende.
3. En produktiv forfatter og en pioner i moderne singalesiske litterære værker, der skrev værker som “Vessanthara Jataka”, “Suriyagoda” og “Kisavai Kavi”.
4. Gunadasa Amarasekara-adopterede” Grammari Cunchu “system for stavning for moderne singalesisk sprog og skrev romaner som” Beehive “og”The Road from Elephant Pass”.
5. Sarachchandra er en førende dramatiker, der skrev skuespil som “Maname” og “Sinhabahu” og var kendt for sin kreative brug af Sihala-sproget og kreative skrivestil.

Hvordan er strukturen i det singalesiske sprog?

Singalesisk er et sydligt Indo-arisk sprog, der tales af cirka 16 millioner mennesker i Sri Lanka, primært af den singalesiske etniske gruppe. Sproget er struktureret således, at hver stavelse har en iboende vokal — enten /A/, /pling/ eller /pling/. Ord dannes ved at kombinere konsonanter og vokaler, hvor konsonantgrupper er almindelige. Sproget har også en stærk indflydelse fra Pali og Sanskrit, samt ord lånt fra portugisisk, hollandsk og engelsk. Singalesisk følger ordlisten subjekt-objekt-verb (SOV) og har et rigt system af æresbetegnelser og høflighedsmarkører.

Hvordan lærer man det singalesiske sprog på den mest korrekte måde?

1. Lær den grundlæggende grammatik og struktur i det singalesiske sprog. Gør dig bekendt med de forskellige dele af talen som substantiver, pronomen, Verb, adjektiver, adverb osv.
2. Få en god Singalesisk sprogbog til brug som reference, mens du studerer. Se efter bøger, der dækker emner som verb, substantiver, tider og idiomer.
3. Find en indfødt taler af sproget at øve med. At have nogen, der taler sproget flydende, kan hjælpe dig med at lære nye ord og sætninger hurtigt og præcist.
4. Undersøg Singalesisk ordforråd. Tag dig tid til at gøre dig bekendt med singalesiske ord, og hvordan de bruges. Slå deres betydning op i en ordbog, og øv dig i at skrive dem ned.
5. Lyt til lydoptagelser på singalesisk. Dette vil hjælpe dig med at vænne sig til lyden af sproget og få en forståelse af accent og udtale.
6. Brug teknologi til din fordel. Der er mange nyttige hjemmesider, apps og andre ressourcer til at hjælpe dig med at lære sproget. Gør brug af dem, og du vil være i stand til at lære Singalesisk på ingen tid.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir