Om Det Svenske Sprog

I hvilke lande tales det svenske sprog?

Svensk tales primært i Sverige og dele af Finland. Det tales også i Estland, Letland, Norge, Danmark, Island og nogle dele af Tyskland, samt af svenske diaspora samfund i Nordamerika, Australien og andre dele af verden.

Hvad er historien om det svenske sprog?

Det svenske sprog har en rig og varieret historie. De tidligste optegnelser om svensk går tilbage til det 8.århundrede, da det blev brugt af de svensktalende befolkninger i det østlige Sverige og Østersøen. Gennem århundrederne udviklede svensk sig fra oldnordisk, det fælles germanske sprog i vikingetiden. De tidligste skriftlige optegnelser om svensk er fra det 12.århundrede, da gammel svensk blev brugt i lovkoder og oversættelser af religiøse tekster. I det 16.århundrede blev svensk det officielle sprog i Sverige og Finland og fik udbredt brug på hele den skandinaviske halvø, og blev kendt som Rikssvenska eller Standard svensk. I det 18.århundrede var det blevet udvidet som et lingua franca i hele Nordeuropa og blev også brugt i litteratur, især i romantiske romaner og poesi. I dag tales Svensk af omkring 10 millioner mennesker i Sverige, Finland og på Kællingøerne. Det er også et af de officielle sprog i Den Europæiske Union.

Hvem er de top 5 personer, der har bidraget mest til det svenske sprog?

1. Gustav Vasa (1496-1560) – bredt betragtet som grundlæggeren af det moderne Sverige, var han ansvarlig for at introducere det svenske sprog som et af de officielle regeringssprog og for at fremme brugen af sproget blandt befolkningen.
2. Erik kiv (1533-1577) – han standardiserede svensk grammatik og syntaks, bidrog til at fremme udviklingen af en udpræget svensk litteratur og fremmet udbredelsen af læsefærdighed i Sverige.
3. Johan III (1568-1625) – han var i høj grad ansvarlig for at gøre det svenske sprog til det officielle sprog i Sverige og også konsolidere dets plads i læseplanen på svenske skoler.
4. Carl Linnaeus (1707-1778) – han udviklede et system til kategorisering af planter og dyr, som blev grundlaget for Linnaeus ‘ taksonomi, som stadig er meget udbredt i dag. Han er også anerkendt for at have indført mange låneord i det svenske sprog.
5. August Strindberg (1849-1912) – en indflydelsesrig forfatter, han var en af pionererne i moderne svensk litteratur og arbejdede for at reducere arkaiske svenske ord og sætninger til fordel for mere direkte sprog.

Hvordan er strukturen i det svenske sprog?

Det svenske sprog er et nordgermansk sprog, en del af den indoeuropæiske sprogfamilie. Det er tæt beslægtet med norsk og dansk, og yderligere fjernt beslægtet med engelsk og tysk. Sprogets struktur er baseret på en subjekt-verb-objekt ordliste, og det har to køn (neutre og almindelige) og tre navnetilfælde (nominativ, genitiv og præpositional). Svensk bruger også V2 ordliste, hvilket betyder, at verbet altid vises i anden position i en hovedklausul.

Hvordan lærer man det svenske sprog på den mest korrekte måde?

1. Få en god svensk ordbog og en parlør. Ved at blive fortrolig med svensk ordforråd og almindelige sætninger vil det gøre det lettere at lære sproget.
2. Lyt til svensk musik og se svenske film. Dette vil hjælpe med at forbedre dine lytte-og talefærdigheder.
3. Tag et begynderkursus på svensk. At lære af en erfaren lærer hjælper dig med at lære sproget korrekt, samt give dig en chance for at øve med modersmål.
4. Brug en online ressource som Duolingo eller Babbel. Disse sider tilbyder interaktive lektioner, som du kan bruge til at øve dig i at tale, skrive og lytte på svensk.
5. Find nogen at øve med. Tal svensk med en ven eller et familiemedlem, der allerede taler det, eller find en indfødt taler online, der kan hjælpe dig med at øve.
6. Besøg Sverige. Fordyb dig i sproget ved at besøge Sverige. Dette giver dig en chance for aktivt at anvende det, du har lært, og hente den lokale dialekt og accenter.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir