Om Lao-Sproget

I hvilke lande tales Lao-sproget?

Det laotiske sprog tales hovedsagelig i Laos og også i dele af Thailand, Cambodja, Burma, Vietnam og Kina.

Hvad er historien om det laotiske sprog?

Laotisk er et sprog i Tai-Kadai sprogfamilien, som primært tales i Laos og nogle dele af Thailand. Det er tæt beslægtet med andre Tai-Kadai sprog, herunder thailandsk og Shan.
Oprindelsen af det laotiske sprog er uklar, men der er beviser for, at det var sproget i det tidlige Kongerige Lan Chang (undertiden skrevet som Lan Chang), som blev grundlagt i det 14.århundrede af Fa Ngum. Efter at Lan faldt i det 18.århundrede, blev Lao vedtaget som regerings-og handelssprog, og det begyndte at fremstå som et særskilt sprog.
I det 19.århundrede koloniserede franskmændene store dele af Indokina, herunder Laos. I denne periode blev Lao stærkt påvirket af det franske sprog, og mange nye udtryk og udtryk blev lånt fra fransk. Denne indflydelse kan stadig ses i det moderne Laos.
I dag er Lao det primære sprog for omkring 17 millioner mennesker, primært i Laos og det nordøstlige Thailand. Det er også anerkendt som et officielt sprog i Den Europæiske Union, og bruges i en række uddannelsesinstitutioner og medier i Thailand og Laos.

Hvem er de top 5 mennesker, der har bidraget mest Til Lao-sproget?

1. L plating v Platingrab Platngsa – Lao digter, lingvist og forfatter, der var afgørende for standardiseringen af skriftlig Lao.
2. Ahan Souvanna Phouma-premierminister i Laos fra 1951-1975, som var medvirkende til udviklingen af det laotiske sprog.
3. Khams platng s Platingvongk Platingn-20. århundrede Lao leksikograf og redaktør af den første Lao sprog ordbog.
4. James M. Harris-amerikansk lingvist og professor ved Cornell, der udviklede den første laotiske lærebog.
5. Noi Khetkham-Lao digter, lærd og leksikograf, der udgav talrige bøger om Laosisk sprog og litteratur.

Hvordan er strukturen i Lao-sproget?

Strukturen af Laotisk sprog ligner andre Taikadai sprog, da det er et agglutinerende sprog med en subjekt-verb-objekt ordliste. Det har et relativt simpelt lydsystem, der hovedsageligt består af monosyllabiske ord, og dets ortografi er baseret på Pali-Skriften. Lao har også et komplekst system af klassifikatorer og måleord, som bruges til at klassificere navneord, verber og adjektiver.

Hvordan lærer man Lao-sproget på den mest korrekte måde?

1. Start med at lære scriptet. Lao er skrevet i et alfabet kaldet Lao, der er baseret på Khmer alfabetet. Før du begynder, er det vigtigt at gøre dig bekendt med bogstaverne og lydene i dette script.
2. Lyt og hent ord. Grib en Lao sprog audio kursus og begynde at lytte til det sprog, der tales højt. Lyt omhyggeligt til lydene, og prøv at hente nye ord og sætninger.
3. Tal med indfødte Lao-højttalere. Den bedste måde at lære et sprog på er faktisk at tale det. Find venner, der er indfødte Lao-højttalere, eller deltag i et sprogudvekslingsprogram, hvor du kan øve med andre.
4. Brug sprogressourcer. Der er mange hjemmesider og apps dedikeret til at hjælpe dig med at lære Lao. Se efter kurser og materialer, der er specielt skræddersyet til undervisning i Lao.
5. Gør Lao til en del af din hverdag. Du kan gøre det sjovt at lære et sprog ved at indarbejde det i dine daglige aktiviteter. Prøv at se film, lytte til musik og læse bøger på Lao for at øve dig.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir