Om Malayalam Sprog

I hvilke lande tales Malayalam-sproget?

Malayalam tales primært i Indien, i staten Kerala, samt i nabolandene Karnataka og Tamil Nadu. Det tales også af en lille diaspora i Bahrain, Fiji, Israel, Malaysia, Katar, Singapore, De Forenede Arabiske Emirater og Det Forenede Kongerige.

Hvad er historien om Malayalam sprog?

Den tidligste registrerede attestering af Malayalam sprog findes i værker af 9.århundrede lærde som Irayanman Thampi, der skrev Ramacharitam. I det 12.århundrede udviklede dette sig til et litterært sprog, der blev brugt i Sanskritbaseret litteratur og udbredt i de sydlige dele af nutidens Kerala.
Fra omkring det 14.århundrede brugte digtere som Nammalkrig og Kulashekhara Alvar Malayalam til deres hengivne kompositioner. Denne tidlige form for sproget adskilte sig fra både Tamil og Sanskrit. Det indarbejdede også udtryk fra andre sprog, herunder Tulu og Kannada.
I det 16.århundrede populariserede Thunchaththu Esuthachans oversættelse af Ramayana og Mahabharata fra Sanskrit til Malayalam sproget yderligere. I løbet af de næste par århundreder komponerede forfattere værker i forskellige dialekter af Malayalam. Dette førte til fremkomsten af moderne Malayalam, som absorberede ord fra portugisisk, engelsk, fransk og hollandsk.
Siden da er Malayalam blevet et officielt sprog i staten Kerala og bruges i alle aspekter af livet, herunder uddannelse, regering, medier og religion. Det er også blevet brugt til at skabe nye litterære genrer, såsom poesi, skuespil og noveller, og fortsætter med at udvikle sig i dagens verden.

Hvem er de 5 bedste mennesker, der har bidraget mest til Malayalam-sproget?

1. Eshuthachan (også kendt som Thunchaththu Ramanujan Eshuthachan) – første store digter af Malayalam sprog og krediteret med at skabe grundlaget for moderne Malayalam litteratur.
2. Kumaran Asan-en af triumviratets digtere i moderne Malayalam litteratur. Han er kendt for sine værker som ‘Veena Poovu’, ‘Nalini’ og ‘Chinthavishtayaya Shyamala’.
3. Ulloor s Paramesvara Iyer-en berømt Malayalam digter, der er kendt for sit første udgivne værk ‘Kavyaanushasanam’. Han er også krediteret for at bringe et moderne syn på Malayalam poesi.
4. Vallathol Narayana Menon-også en af de triumvirat digtere i moderne Malayalam litteratur. Han har skrevet flere klassiske værker som’ Khanda Kavyas ‘og’duravastha’.
5. G Sankara Kurup-kendt for sine værker som ‘Oru Judha Malayalam’ og ‘Visvadarsanam’, var han den første vinder af Jnanpith-prisen for Malayalam litteratur.

Hvordan er strukturen i Malayalam sprog?

Malayalam er et sammenkædende sprog, hvilket betyder, at det har en høj grad af affiksering og en tendens til at strenge ord eller sætninger sammen for at danne nye ord. Denne funktion gør det til et meget udtryksfuldt sprog, der giver en taler mulighed for at kommunikere komplekse ideer med færre ord end det ville være nødvendigt på engelsk. Malayalam har en V2 ordliste, hvilket betyder, at verbet er placeret i anden position i en sætning, men dette håndhæves ikke strengt. Der er også en række andre grammatiske strukturer, såsom participles og gerunds, der findes i sproget.

Hvordan lærer man Malayalam-sproget på den mest korrekte måde?

1. Start med at hente bøger og materialer skrevet i Malayalam. Det er nemt at finde Gratis PDF-filer, e-bøger og lydfiler online.
2. Kig efter lydoptagelser af indfødte Malayalam højttalere. At lytte til, hvordan indfødte talere udtaler sproget, er en vigtig måde at få flydende.
3. Brug sprogudvekslingssider som min sprogudveksling eller Samtaleudveksling til at øve dig i at tale med en indfødt taler.
4. Udnyt gratis online kurser, der tilbydes af universiteter som University of Madras eller Kairali Malayalam.
5. Overvej at tilmelde dig en klasse på en lokal sprogskole eller læringscenter.
6. Se Malayalam film og tv-programmer for at få mere eksponering for sproget.
7. Brug flashcards til at hjælpe med at huske vigtige ord og sætninger.
8. Opbevar en notesbog med nye ord og sætninger, du lærer, og gennemgå dem ofte.
9. Tal med dig selv i Malayalam så meget som muligt.
10. Find endelig måder at bruge sproget på i dine daglige samtaler med venner og familie.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir