Om Marathi Sprog

I hvilke lande tales Marathi-sproget?

Marathi tales primært i Indien, hvor det er et officielt sprog i delstaten Maharashtra, samt Goa, Dadra og Nagar Haveli, Daman og Diu, Karnataka, Telangana, Gujarat og Chhattisgarh. Det har også et betydeligt antal talere i de nabolande Madhya Pradesh, Andhra Pradesh og Kerala, samt i dele af Karnataka, Tamil Nadu og Abu Dhabi. Marathi tales også af den Marathi diaspora rundt om i verden, især i USA, Canada, Israel, De Forenede Arabiske Emirater, Australien, Singapore, Sydafrika, Saudi-Arabien, katar og Oman.

Hvad er historien om Marathi sprog?

Marathi har en lang og rig historie. Det stammer fra den sydvestlige indiske delstat Maharashtra i det 10.århundrede e. kr. og er et af de tidligste attesterede Prakrit-sprog. De tidligste inskriptioner skrevet på Marathi dateres tilbage til det 9.århundrede e. kr. I det 13.århundrede var Marathi blevet det dominerende sprog i regionen.
Under Maratha-Imperiets regeringstid fra det 17.til det 19. århundrede var Marathi det officielle sprog i administrationen. I kolonitiden begyndte Marathi at få både prestige og popularitet blandt den uddannede offentlighed, og blev sproget i litteratur, poesi og journalistik. Det spredte sig derefter ud over Maharashtra i hele Indien, med over 70 millioner talere i dag. Marathi er i øjeblikket anerkendt som et officielt sprog af Indiens regering.

Hvem er de 5 bedste mennesker, der har bidraget mest til Marathi-sproget?

1. Mahatma Jyotirao Phule
2. Vinayak Damodar Savarkar
3. Balshastri Jambhekar
4. Vishnushastri Chiplunkar
5. Nagnath S. Inamdar

Hvordan er strukturen i det Marathi sprog?

Marathi er medlem af den Indo-ariske sprogfamilie, tæt beslægtet med andre sprog som Hindi, Gujarati og Sanskrit. Det er skrevet i Devanagari-skriften og har et komplekst system af morfologi og syntaks, der ligner andre indiske sprog. Marathi følger en subjekt-objekt-Verb (SOV) ordliste og bruger postpositioner snarere end præpositioner. Sproget har også mange forskellige verbtider, stemninger og stemmer, med en aktiv/passiv skelnen.

Hvordan lærer man Marathi-sproget på den mest korrekte måde?

1. Tag Marathi lektioner. Mange sprogskoler tilbyder Marathi-klasser, eller du kan finde en online tutor, der kan hjælpe dig med at øve dine færdigheder.
2. Besøg et Marathi-talende land. Hvis du har ressourcerne, skal du sørge for at besøge et land, hvor Marathi tales, så du kan få direkte eksponering for sproget og dets modersmål.
3. Lyt til Marathi radio og se Marathi TV. Dette vil udsætte dig for en række accenter og stilarter af tale, så du kan lære sproget naturligt.
4. Læs Marathi bøger. Der er mange bøger tilgængelige på Marathi, som du kan bruge til at udvide dit ordforråd og blive fortrolig med sprogets grammatik og syntaks.
5. Gør Marathi Venner. En af de bedste måder at lære ethvert sprog på er at få nye venner, der er modersmål på dette sprog. Forbind dig med Marathi-talende samfund, både online og personligt, for at øve og udvikle dine færdigheder.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir