Om Tagalog-Sproget

I hvilke lande tales Tagalog?

Tagalog tales primært på Filippinerne, hvor det er et af de officielle sprog. Det tales også af et mindre antal talere i dele af USA, Canada, Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Storbritannien, Guam og Australien.

Hvad er historien om Tagalog sprog?

Tagalog er et austronesisk sprog, der stammer fra Filippinerne. Det er det første sprog for cirka 22 millioner mennesker, for det meste på Filippinerne, og det tales bredt som andet sprog af en anden anslået 66 millioner. Dens skriftlige form, Filippinsk, er et af de to officielle sprog i Filippinerne. Tagalog menes at have sin oprindelse i det nu uddøde Proto-filippinske sprog, som var sproget for de forhistoriske mennesker, der boede i og omkring Manila Bay-området. I det 10.århundrede var Tagalog blevet et særskilt sprog. Under den spanske kolonitid var Tagalog stærkt påvirket af spansk, og mange ord og grammatiske strukturer blev lånt fra spansk. I det 19.århundrede blev Tagalog yderligere påvirket af engelsk gennem amerikansk kolonialisme. Efter at have opnået uafhængighed i 1943 fremmet og standardiseret den filippinske regering sproget, og det er siden blevet grundlaget for Filippinernes officielle nationale sprog, filippinsk.

Hvem er de top 5 personer, der har bidraget mest til Tagalog-sproget?

1. Francisco “Balagtas” Baltasar-en berømt digter i den spanske kolonitid, der introducerede og populariserede den poetiske form kaldet “balagtasan”, som stadig er populær i dag.
2. Lope K. Santos betragtes som far til moderne Filippinsk ortografi, der skrev den banebrydende bog “Balarilang Pilipino” i 1940, som fungerede som en vejledning for Tagalog stavning og udtale.
3. Nick Joakin-en berømt digter, dramatiker, essayist og romanforfatter, hvis værker hjalp med at popularisere Tagalog som et litterært sprog.
4. Filippinernes nationalhelt, hvis skrifter og taler alle blev skrevet på Tagalog.
5. En forfatter, pædagog og sprogforsker, der har viet meget af sin karriere til udviklingen af Tagalog litteratur.

Hvordan er strukturen i Tagalog-sproget?

Tagalog-sproget har en kompleks struktur, der kombinerer elementer fra austronesiske og spanske sprog. Dens syntaks er i høj grad SOV (subject-object-verb) med stor vægt på modifikatorer. Det har også et refleksivt pronomensystem, formelle og uformelle adressestrukturer samt komplekse verbkonjugationer og partikler. Tagalog har desuden en stiv ordliste med fokus på emnet.

Hvordan lærer man Tagalog-sproget på den mest korrekte måde?

1. Tag et Tagalog sprogkursus på en lokal sprogskole eller gennem et online program.
2. Køb bøger og lydressourcer til at supplere din formelle instruktion.
3. Gør en indsats for at tale og lytte til indfødte Tagalog-højttalere så meget som muligt.
4. Se Tagalogfilm, tv-serier og videoer for at få en større forståelse af kulturen og sproget.
5. Øv dig på at skrive i Tagalog for at forbedre din stavning og grammatik.
6. Læs Tagalog aviser, blade og nyhedsartikler til regelmæssig læsning praksis.
7. Brug nyttige apps og hjemmesider til at lære Tagalog hurtigt og nemt.
8. Deltag i grupper og fora, hvor du kan tale med indfødte Tagalog-højttalere.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir