Om Tyrkisk Språk

I hvilke land snakkes det tyrkiske språket?

Det tyrkiske språket snakkes hovedsakelig I Tyrkia, så vel som i deler Av Kypros, Irak, Bulgaria, Hellas og Tyskland.

Hva er historien til det tyrkiske språket?

Det tyrkiske språket, Kjent Som Tyrkisk, er en gren Av Den Altaiske språkfamilien. Det antas å ha sin opprinnelse fra språket til nomadestammene i Det som nå Er Tyrkia i de første århundrene av det første årtusen E.KR .. Språket utviklet seg over tid og ble sterkt påvirket av språk I Midtøsten og Sentral-Asia som arabisk, persisk og gresk.
Den tidligste skriftlige formen for tyrkisk dateres tilbake til rundt det 13.århundre Og tilskrives Seljuk Tyrker, som erobret mye Av Anatolia i denne perioden. Språket de brukte ble kalt “Old Anatolian Turkish” og det hadde mange persiske og arabiske lånord.
Den Osmanske perioden (14. til 19. århundre) så fremveksten av et standardisert språk basert på Istanbul dialekt som begynte å bli brukt i alle nivåer i samfunnet og regioner i imperiet. Dette ble kjent Som Ottomansk tyrkisk, som lånte mange ord fra andre språk som arabisk, persisk og gresk. Det ble hovedsakelig skrevet med arabisk skrift.
I 1928 introduserte atat Dubrovrk, grunnleggeren av den moderne tyrkiske Republikken, et nytt alfabet for det tyrkiske språket, og erstattet det arabiske skriptet med et modifisert latinsk alfabet. Dette revolusjonerte tyrkisk og gjorde det lettere å lære og bruke. Dagens tyrkisk snakkes av over 65 millioner mennesker over hele verden, noe som gjør det til Et av De større språkene i Europa.

Hvem er de 5 beste menneskene som har bidratt mest til det tyrkiske språket?

1. Mustafa Kemal Atat Dubrovrk: Grunnlegger Og første President For Republikken Tyrkia, Atat Dubrovrk blir ofte kreditert for å innføre omfattende reformer av det tyrkiske språket, inkludert forenkling av alfabetet, erstatte fremmede ord med tyrkiske ekvivalenter, og aktivt fremme undervisning og bruk av språket.
2. Ahmet Cevdet: En Ottomansk lærd, Ahmet Cevdet skrev den første moderne tyrkiske ordboken, som innlemmet mange arabiske og persiske lånord og ga standardbetydninger til tyrkiske ord og uttrykk.
3. Halit Ziya U Whatsappakl Whatsappgil: en berømt forfatter i begynnelsen av det 20. århundre, U Whatsappakl Whatsappgil er kreditert med gjenopplive interesse i den poetiske stilen Av Det 16. århundre Ottomanske poet N Whatsappzim Hikmet, samt popularisere bruk av litterære enheter som ordspill og retoriske spørsmål.
4. Recep Tayyip Erdogan: den nåværende Presidenten I Tyrkia, Erdogan, har spilt en viktig rolle i å fremme en følelse av nasjonal identitet gjennom sine taler og gjennom sin støtte til bruk av tyrkisk i det offentlige liv.
5. Bedri Rahmi Ey Whatsappbo Whatsapplu: En av de ledende figurene i moderne tyrkisk poesi siden 1940-tallet, Ey Whatsappbo Whatsapplu bidro til å introdusere elementer Av Vestlig litteratur og tradisjon i tyrkisk litteratur, samt popularisere bruken av hverdags tyrkisk ordforråd.

Hvordan er strukturen i det tyrkiske språket?

Tyrkisk er et agglutinativt språk, noe som betyr at det bruker påføringer (ordavslutninger) for å legge til mer informasjon og nyanse til ord. Den har også En Subjekt-Objekt-Verb ordrekkefølge. Tyrkisk har også en relativt stor vokalbeholdning og skille mellom vokallengde. Den har også en rekke konsonantklynger, samt to forskjellige typer stress på stavelser.

Hvordan lære det tyrkiske språket på den mest korrekte måten?

1. Begynn med å lære det grunnleggende i språket, for eksempel alfabetet og grunnleggende grammatikk.
2. Bruk gratis online ressurser som tyrkiske språkkurs, podcaster og videoer for å fremme din kunnskap.
3. Sett opp en vanlig studieplan for deg selv, og forplikt deg til å studere språket minst en gang i uken.
4. Øv deg på å snakke tyrkisk med morsmål eller gjennom språkutvekslingsprogrammer.
5. Bruk flashcards og andre minne hjelpemidler for å hjelpe deg å huske viktige ord og uttrykk.
6. Lytt til tyrkisk musikk og se tyrkiske filmer for å lære mer om kulturen og forbedre lytteferdighetene dine.
7. Sørg for å ta regelmessige pauser for å gi deg selv tid til å behandle det du har lært og øve på.
8. Ikke vær redd for å gjøre feil; feil er en del av læringsprosessen.
9. Utfordre deg selv til å prøve nye ting og presse grensene dine.
10. Ha det gøy mens du lærer!


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir