Over De Russische Taal

In welke landen wordt de Russische taal gesproken?

De Russische taal wordt gesproken in Rusland, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië, oekraïne, estland, letland, Letland, Moldavië, Tadzjikistan, Litouwen, Oezbekistan, Azerbeidzjan, Armenië, Turkmenistan, Georgië en Abchazië.

Wat is de geschiedenis van de Russische taal?

De Russische taal heeft zijn wortels in de Oost-Slavische taal, een van de drie historische subgroepen van de Slavische talen. Deze taal werd gesproken en geschreven door de Oost-Slavische stammen die in de 9e eeuw een groot deel van wat nu Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland is, bewoonden. In deze tijd begon het Kerkslavisch te dienen als geschreven taal voor literatuur, religieuze en administratieve doeleinden, ter vervanging van het vroegere Grieks en Latijn.
Tegen de 10e eeuw evolueerde Oost-Slavisch geleidelijk naar de moderne Russische taal, beïnvloed door het middeleeuwse Bulgaars en Servisch, die zelf sterk beïnvloed waren door het Kerkslavisch. In de 11e eeuw werd het belangrijkste literaire werk van de Kievan Rus’ periode, de primaire kroniek, geschreven in het Oud-Oost-Slavisch.
Gedurende de 14e en 15e eeuw bleven de Russen hun grondgebied uitbreiden, bereikten uiteindelijk de Stille Oceaan en kwamen daardoor in contact met vele andere talen en culturen. De Russen brachten invloeden van deze andere talen terug en namen ze in de taal op, waardoor wat nu bekend staat als de moderne Russische taal werd gecreëerd.
Begin 17e eeuw begon de Russische taal zich verder te ontwikkelen door het werk van invloedrijke auteurs zoals Alexander Pushkin en Ivan Turgenev, die schreven in een taal die “literair Russisch”werd genoemd. Deze nieuwe, meer geavanceerde vorm van de taal verspreidde zich snel en werd al snel de voorkeurstaal van politiek, literatuur, wetenschap en cultuur.
Tegenwoordig is het Russisch de meest verspreide Slavische taal, met meer dan 145 miljoen moedertaalsprekers, en is het een van de officiële talen van de Verenigde Naties.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Russische taal?

1. Ivan Turgenev (1818-1883) – romanschrijver, dichter en toneelschrijver die het gebruik van de Russische taal populair maakte en bijdroeg aan de ontwikkeling van de nationale literatuur.
2. Alexander Pushkin (1799-1837) – de grondlegger van de moderne Russische literatuur en de vader van de Russische poëzie.
3. Nikolai Karamzin (1766-1826) dichter en historicus die uitgebreid in de Russische taal schreef en talrijke bijdragen leverde aan de Russische cultuur.
4. Vladimir Dal’ (1801-1872) taalkundige, lexicograaf en samensteller van het eerste uitgebreide woordenboek van de Russische taal.
5. Alexander Blok (1880-1921) – een van de leidende figuren in de Russische literaire scene in het begin van de 20e eeuw en de auteur van enkele van de beroemdste werken in de Russische poëzie.

Hoe is de structuur van de Russische taal?

De structuur van de Russische taal is grotendeels gebaseerd op een combinatie van agglutinerende en analytische principes. Agglutinatie is een proces waarbij morfemen, of delen van woorden, worden gecombineerd om een enkel woord te creëren dat een enkel concept uitdrukt. Analytische structuren omvatten het breken van een enkel concept in afzonderlijke woorden om het gemakkelijker te begrijpen. In het Russisch worden achtervoegsels vaak gebruikt om verschillende grammaticale categorieën aan te geven, zoals geslacht, geval, getal, aspect, tijd en bezit. Nouns en bijvoeglijke naamwoorden kunnen in het Russisch tot zes verschillende gevallen hebben. De syntaxis van de taal is ook vrij uniek, met een systeem van passieve zinnen, ondergeschikte zinnen en complexe werkwoordvormen.

Hoe leer je de Russische taal op de meest correcte manier?

1. Stel realistische verwachtingen en doelen: het begrijpen van de Russische taal kan soms overweldigend lijken, maar je kunt succes behalen als je realistische verwachtingen en doelen voor jezelf stelt. Breek je reis naar het leren van talen op in beheersbare brokken en wees geduldig met jezelf.
2. Zoek een studiepartner: zoek een online studentpartner of een Russisch sprekende vriend die je kan helpen om je spreken en uitspraak te oefenen.
3. Dompel jezelf onder in de Russische cultuur: lees boeken, kijk films en televisieprogramma ‘ s, Luister naar podcasts en muziek en probeer verbindingen te leggen tussen de taal en de culturele context.
4. Neem een Russische taalles: het volgen van een persoonlijke of online Russische taalles kan een geweldige manier zijn om de basis te leren en feedback te krijgen van een leraar of moedertaalspreker.
5. Maak flashcards: maak flashcards voor de meest voorkomende woorden en zinnen in het Russisch. Dit kan helpen om de taal te versterken en het gemakkelijker te maken om het te herinneren.
6. Gebruik een app voor het leren van talen: apps voor het leren van talen zoals Duolingo, Memrise en Rosetta Stone zijn geweldige hulpmiddelen om Russisch te leren. Ze zullen je wat structuur geven en helpen de taal op te splitsen in beheersbare stukken.
7. Oefenen, oefenen, oefenen: de enige manier om de Russische taal echt onder de knie te krijgen, is om het zo vaak mogelijk te oefenen. Doe regelmatig Lees -, schrijf -, luister-en spreekoefeningen om je vaardigheden te verbeteren.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir