Sobre La Llengua Azerbaidjana

A quins països es parla la llengua azerbaidjana?

La llengua àzeri es parla principalment a L’Azerbaidjan i parts De L’Iran, però també es parla a països com Rússia, Turquia, L’Iraq, Geòrgia i Síria.

Quina és la història de la llengua azerbaidjana?

La història de la llengua àzeri es remunta al segle 8 dc quan les tribus Oghuz (Turques) es van establir per Primera vegada a Àsia Central. Al segle 13, L’Azerbaidjan s’havia convertit en un important centre de la cultura i la llengua persa a tota la regió. Durant les guerres Russoperses al segle 19, l’ús de la llengua àzeri va ser suprimit a favor de la llengua russa per L’Imperi rus. Després de l’enfonsament de L’URSS, L’Azerbaidjan va declarar la seva independència i la llengua azerbaidjana va ser reconeguda formalment com a llengua oficial del país.
Des de llavors, l’azerbaidjanès ha passat per diverses reformes i s’han promulgat polítiques lingüístiques per tal de mantenir viva la llengua i estandarditzar-la encara més. Això ha provocat un renaixement de la llengua, que ara parlen milions de persones a L’Azerbaidjan, així com a altres països de la regió, com Turquia, Geòrgia i L’Iran. A més, l’azerbaidjan també s’està convertint cada cop més en una llengua estrangera popular a països d’arreu del món.

Quines són les 5 persones que més han contribuït a la llengua azerbaidjana?

1. Mirza Fatali Ahundov – va ser un escriptor, dramaturg, filòsof i educador azerbaidjanès. Les seves obres van ser influents en el despertar nacional Dels Azerbaidjanos a finals del segle 19 i principis del 20.
2. Mammad Va Dir Ordubadi : És considerat el pare de la literatura moderna d’azerbaidjan, així com el seu pioner més destacat.
3. Muhammad Fizuli va ser un poeta i escriptor azerbaidjanès del segle 16. És considerat el fundador de la literatura àzeri clàssica.
4. Rasul Rza-Va ser una figura important en el desenvolupament de la llengua azerbaidjana a principis del segle 20. Va ser un participant actiu en el moviment de la llengua azerbaidjana i va ser fonamental en la creació d’un alfabet per a això.
5. Nizami Ganjavi – Va ser un poeta persa del segle 12 àmpliament considerat com un dels més grans poetes romàntics de tota la literatura. Va escriure en persa i àzeri, i algunes de les seves obres van ser traduïdes a altres idiomes com el francès i el rus. La seva poesia ha tingut una influència duradora en la cultura àzeri.

Com és l’estructura de la llengua azerbaidjana?

La llengua àzeri té una estructura moderadament complexa. És una llengua aglutinant, és a dir, afegeix sufixos a la base d’una paraula per indicar el canvi de significat. Aquest procés s’anomena aglutinació. Per exemple, ” yaz – “(escriure) es converteix en” yaza-m ” (escric). L’azerbaidjanès també incorpora l’harmonia vocàlica, per la qual cosa les paraules i els sufixos han d’acordar certes vocals en funció de la seva posició en la paraula. Gramaticalment, l’àzeri consta de dos gèneres, tres casos i set temps.

Com aprendre la llengua azerbaidjana de la manera més correcta?

1. Comenceu familiaritzant-vos amb l’alfabet. L’àzeri utilitza l’alfabet àzeri basat en l’escriptura llatina, que consta de 33 lletres.
2. Cerqueu un llibre de text o una guia d’estudi en línia per aprendre els conceptes bàsics de l’idioma. La gramàtica, l’estructura de les frases i el vocabulari són importants per entendre la llengua.
3. Submergeix-te en la llengua. Escolteu enregistraments d’azerbaidjanès, mireu vídeos i pel lícules en azerbaidjanès i feu un esforç per parlar-lo en converses.
4. Practica regularment. Assegureu-vos de revisar i practicar tot el que heu après. Treballar exercicis i mantenir converses amb parlants nadius us ajudarà a consolidar els vostres coneixements.
5. Treballar amb un tutor. Un tutor us pot ajudar a aprendre al vostre ritme i avaluar el vostre progrés. També poden oferir orientació i respondre qualsevol pregunta que tingueu.
6. Utilitzeu recursos en línia. Hi ha una varietat de lliçons i recursos en línia disponibles que poden complementar els vostres estudis.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir