Tietoja Malagassin Kielestä

Missä maissa Madagaskarin kieltä puhutaan?

Madagaskarin kieltä puhutaan Madagaskarilla, Komoreilla ja Mayottella.

Mikä on malagassin kielen historia?

Madagaskarin kieli on Madagaskarilla ja Komoreilla puhuttu austronesialainen kieli, joka kuuluu itäisiin Malaijilais-Polynesialaisiin kieliin. Sen arvioidaan erkaantuneen muista itäisistä malaijilais-polynesialaisista kielistä noin vuonna 1000, ja siinä on vaikutteita Arabiasta, Ranskasta ja englannista eurooppalaisten uudisasukkaiden saapumisen jälkeen. Varhaisin tunnettu kirjoitus löytyi 600-luvun Kivikirjoituksista Antananarivon Rovan seinillä ja siihen viitataan nimellä “Merina Protocapo”, joka on peräisin 1100-luvulta. 1700-luvulla Malagassia yritettiin kirjoittaa yhä enemmän. Kieli kodifioitiin 1800-luvulla Rainilaiarivonian ja Andriamandisoarivon alaisuudessa. Toisen maailmansodan aikana Vichyn hallinto kielsi malagassin kielen, mutta se tunnustettiin virallisesti vuonna 1959, kun Mauritius, Seychellit Ja Madagaskar itsenäistyivät Ranskasta.

Ketkä ovat top 5-ihmisiä, jotka ovat vaikuttaneet eniten malagassin kieleen?

1. Jean Herembert Randrianarimanana tunnetaan “Madagaskarilaisen kirjallisuuden isänä”, ja hänen katsotaan usein modernisoineen malagassin kieltä. Hän kirjoitti joitakin ensimmäisiä kirjoja kielellä ja kannatti sen käyttöä opetuksessa ja muissa muodollisissa yhteyksissä.
2. Wilénèse Raharilanto oli kirjailija ja runoilija, jota pidetään yhtenä modernin Madagaskarilaisen kirjallisuuden merkittävimmistä henkilöistä. Hän oli varhainen malagassin käytön puolestapuhuja opetuksessa ja kirjoitti useita kirjoja kielen edistämiseksi.
3. Raminaina Andriamandimby Soavinarivo oli kielitieteilijä, kouluttaja ja opettaja, joka kirjoitti ensimmäisen kieliopillisen kirjan malagassin kielellä.
4. Victor Razafimahatratra oli vaikutusvaltainen kielitieteilijä ja professori, joka kirjoitti lukuisia kirjoja Madagaskarin kieliopista ja käytöstä.
5. Marius Etienne oli Antananarivon yliopiston malagassin professori, joka kirjoitti useita kirjoja kielestä ja sen historiasta.

Millainen on Madagaskarin kielen rakenne?

Malagassi on kieli Austronesialaisen kielikunnan Malaijilais-polynesialaisessa haarassa. Sitä puhuu noin 25 miljoonaa ihmistä Madagaskarin saarella ja lähisaarilla.
Malagassin kielessä on taivutusmorfologia, eli sanat voivat muuttaa muotoaan riippuen niiden kieliopillisesta tehtävästä lauseessa. Kieli koostuu seitsemästä ensisijaisesta vokaalista ja neljästätoista konsonantista sekä liitteistä ja reduplikaatiosta. Sen syntaksi noudattaa monille muille Austronesialaisille kielille yhteistä subjekti–verbi–objekti-järjestystä (SVO).

Miten oppia malagassin kieli kaikkein oikealla tavalla?

1. Uppoudu Madagaskarin kulttuuriin: paras tapa oppia mitä tahansa kieltä on sitoutua kulttuuriin, johon se kuuluu. Etsi mahdollisuuksia vierailla Madagaskar tai matkustaa alueille, joilla Madagaskar väestö saada ymmärrystä niiden kulttuurin ja kielen.
2. Investoi Madagaskarin kielen materiaalit: on olemassa monia resursseja, joiden avulla voit oppia Madagaskarin kielen. Investoi materiaaleihin, kuten oppikirjoihin, kursseihin ja audiovisuaalisiin materiaaleihin.
3. Etsi tutor tai kielenvaihtokumppani: kieltä äidinkielenään puhuva voi olla korvaamaton apu kielitaidon parantamisessa. Etsi kokenut tutor tai kielenvaihtokumppani, joka voi auttaa sinua viimeistelemään ääntämyksesi ja perehdyttämään sinut uuteen sanastoon.
4. Puhu ja harjoittele usein: paras tapa oppia mitä tahansa kieltä on uppoutua siihen ja harjoitella sen puhumista niin paljon kuin mahdollista. Yritä löytää mahdollisuuksia harjoitella äidinkielenään puhuvien kanssa tai liittyä kielikerhoihin tai luokkiin.
5. Hanki luova: Käytä luovuutta keksiä hauskaa ja harjoittaa toimintaa auttaa sinua oppimaan Malagasy. Voit esimerkiksi luoda flashcards auttaa sinua oppimaan uusia sanoja, katsella Malagasy elokuvia ja TV-ohjelmia tottua kieleen, tai jopa luoda omia tarinoita tai rap kappaleita Malagasy.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir