За Индонезийския Език

В кои страни се говори индонезийски език?

Индонезийският е официалният език на Индонезия и се говори в Източен Тимор и части от Малайзия.

Каква е историята на индонезийския език?

Индонезийският език, известен също като Бахаса Индонезия, е официалният език на Индонезия и има своите корени в по-стара форма на Малайския език. Оригиналният малайски език, известен като стар малайски, е бил използван в голяма част от Малайския архипелаг най-малко от 7 век. С течение на времето търговията и разпространението на исляма допълнително повлияват на езика и в крайна сметка той се разделя на това, което сега е известно като многото различни малайски езици и диалекти. През 19 век холандските колонизатори въвеждат редица заемки в езика, който става известен като Малайзийски. В крайна сметка, през 20-ти век, езикът еволюира до това, което сега е известно като съвременен Индонезийски. Индонезийският език е обявен за официален език на индонезийската нация през 1945 г.След независимостта на страната и оттогава той продължава да се развива, като се приема нов речник и правопис.

Кои са топ 5 на хората, които са допринесли най-много за индонезийския език?

1. Амир Сарифудин (1861-1916): той е известен като “бащата на индонезийската литература” и е написал няколко забележителни творби, включително “Рангкаян Пуизи дан проза” (поредица от поеми и проза).
2. Раден мас Соеуарди Соерджанинграт (1903-1959): той е смятан за основател на съвременния индонезийски език и е отговорен за създаването на речника на индонезийския език.
3. Прамоедя Ананта Тоер (1925-2006) е известен индонезийски писател и историк, написал много книги на индонезийски и холандски. Той също така помага за развитието на по-съвременен стил на писане на индонезийски език.
4. Мохамед Ямин (1903-1962) е индонезийски политик и писател, който играе важна роля в създаването на Република Индонезия. Той също така пише подробно за езиковата реформа, помагайки за създаването на единен национален език.
5. Емха Айнун Наджиб (1937 -): известен също като Гъс мус, той е поет и есеист, който е писал много за развитието на индонезийската литература. Неговите творби често са хвалени за техните хумористични и философски прозрения.

Каква е структурата на индонезийския език?

Структурата на индонезийския език се основава на Австронезийско езиково семейство, което е клон на по-голямата Малайо-Полинезийска езикова група. Това е подлог-глагол-обектен език и има сравнително прост синтаксис с малко граматични правила. Повечето думи са неинфлексирани и глаголните времена са посочени чрез използването на спомагателни глаголи. Индонезийският също е аглутинативен език, с много наставки и представки, добавени към различните части на речта. Езикът няма полови различия и има три основни форми на обръщение.

Как да научите индонезийски език по най-правилния начин?

1. Вземете добър индонезийски език учебник и да го проучи старателно. Не забравяйте да практикувате речника, произношението и спрежението на глаголите.
2. Вземете индонезийски език клас, ако е възможно. Тя може да ви помогне да научите правилната граматика и произношение, както и да ви даде възможност да практикувате говорене с носители на езика.
3. Гледайте индонезийски филми или телевизионни предавания, за да получите по-добра представа за езика.
4. Слушайте Индонезийска музика и подкасти. Това може да се направи от уюта на собствения си дом и ще ви даде повече излагане на езика.
5. Четете книги на индонезийски. Това е чудесен начин да подобрите разбирането си за четене и да разширите речника си.
6. Практикувайте разговор с местни индонезийски говорители. Ако е възможно, пътуване до Индонезия за потапяне опит и да намерят възможности да практикуват с носители на езика.
7. Почивайте си от време на време. Изучаването на всеки език може да бъде данъчно облагане, така че се уверете, че си почивате, когато имате нужда от него и не забравяйте да се забавлявате, докато учите!


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir