За Португалския Език

В кои държави се говори португалски език?

Португалският език се говори в Португалия, Ангола, Мозамбик, Бразилия, Кабо Верде, Източен Тимор, Екваториална Гвинея, Гвинея-Бисау, Макао (Китай) и Сã Томé и Прí.

Каква е историята на португалския език?

Португалският език е един от Романските езици и неговият произход датира от ранното Средновековие, след падането на Римската империя. Смята се, че е еволюирал от простонародния латински, въпреки че за първи път е документиран под формата на галисийско-португалски, средновековен Романски език, говорен в части от днешна Северна Португалия и Галисия в Северозападна Испания.
В резултат на формирането на Кралство Португалия през 1139 г.и последвалото християнско повторно завладяване на Иберийския полуостров, галисийско-португалският постепенно се разпространява на юг надолу по полуострова и придобива влияние в региона, който днес е известен като Португалия. През 16 век португалският става официален език на Португалската империя, която разширява обхвата си до други части на света. Това води до създаването на португалски в Бразилия, африканските колонии, Източен Тимор, Макао, Източна Африка и Индия.
Днес португалският е майчин език на около 230 милиона души, което го прави осмият най-говорен език в света. Той е официален език на девет страни, включително Бразилия и Португалия.

Кои са топ 5 на хората, които са допринесли най-много за португалския език?

1. Луí де Камõ (1524-1580) – смятан за най-големия поет на Португалия, той пише епичния шедьовър на Лусíадас, който и до днес е неразделна част от португалската литература и култура.
2. Йоã де Барос (1496-1570) – неговата работа Д’éкадас Да Á и неговият превод на Одисеята на Омир са основни забележителности на португалския език.
3. Антó Виейра (1608-1697) – проповедник, дипломат, оратор и писател, неговите творби са монументални приноси към португалския език и култура.
4. Гил Висенте (1465-1537) – смятан за бащата на португалския театър, неговите пиеси революционизират езика и проправят пътя за съвременната португалска литература.
5. Фернандо Песоа (1888-1935) – най-влиятелният португалски поет на 20-ти век и една от най-важните литературни фигури на всички времена. Неговата поезия и проза остават ненадминати със своята проницателност и дълбочина.

Каква е структурата на португалския език?

Структурата на португалския език е сравнително проста. Той следва словоред подлог-глагол-обект (СВО) и използва сравнително проста система от спрежения на глаголи и накланяния на съществителни. Това е сплескан език, което означава, че съществителните, прилагателните, членовете и местоименията променят формата си в зависимост от тяхната функция в изречение. Португалският също има сложна система от времена и настроения, за да изрази различни аспекти на времето. Освен това, езикът съдържа някои много различни лексикални модели, които му придават уникален вкус.

Как да научите португалски език по най-правилния начин?

1. Намерете добър курс по португалски език: потърсете курсове, преподавани от опитни, квалифицирани учители, така че да можете да извлечете максимума от учебния си опит.
2. Намерете онлайн ресурси: използвайте онлайн ресурси като видеоклипове, подкасти и уебсайтове, които да ви помогнат да научите португалски.
3. Практика говорене: практика говори португалски с носители на езика, за да подобрите произношението и разбирането на езика.
4. Вземете уроци с майчин език: наемете учител по португалски език, който да ви помогне да научите португалски по-бързо.
5. Потопете се в португалската култура: посетете португалоговорящите страни, четете португалски книги и списания, гледайте филми на португалски и посещавайте социални събития, за да развиете допълнително разбирането си за езика.
6. Учете редовно: отделете време, за да изучавате португалски редовно и се придържайте към график, за да останете мотивирани и да постигнете напредък.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir