About Basa Vietnam

Basa Vietnam sing digunakké ing negara endi?

Basa vietnam minangka basa resmi Vietnam lan uga dituturake ing Australia, kamboja, Kanada, Prancis, Jerman, Laos, Filipina, Taiwan, Amerika serikat lan sawetara bagean Ing China.

Apa saja manfaat Bahasa Vietnam?

Basa Vietnam minangka anggota kulawarga basa Austroasiatik, sing kalebu basa sing diucapake ing macem-macem wilayah ing Asia Tenggara. Basa iki wiwitane dipercaya wiwit wiwitan abad kaping 9, nanging Basa Vietnam saiki dianggep asale saka bentuk basa sing diucapake ing vietnam sisih lor ing pertengahan abad kaping 17.
Basa vietnam minangka basa tonal, tegese nggunakake nada (tingkat nada) kanggo mbedakake tembung lan makna ing tembung. Basa iki uga monosilabi, sing tegesé akèh tembung sing dumadi saka siji suku kata. Basa vietnam ditulis nganggo abjad Latin sing dimodifikasi, versi aksara tradisional Tionghoa sing dikenal minangka chu nom, lan versi Kanji Jepang sing dikenal minangka chô nôm.
Basa resmi Vietnam, Vietnam wis akeh dipengaruhi Dening Wong Tionghoa sajrone pirang-pirang abad. Ana uga pengaruh sing kuwat saka basa prancis, portugis, lan inggris. Saiki, ana telung gaya tulisan vietnam sing beda: nulis resmi, nulis sastra, lan nulis colloquial.

Sapa sing dadi 5 wong paling dhuwur sing wis nyumbang paling akeh kanggo basa Vietnam?

1. Nguyвn Du( 17661820): pujangga Vietnam sing misuwur banget, sing misuwur amarga geguritan epik, Crita Kiőu.
2. Phan Butuhake Châu( 1867-1940): pamimpin Nasionalis lan sejarawan, sing dikreditake kanthi netepake Basa vietnam modern minangka basa tinulis.
3. Hî Chí Minh (1890 1969): Mimpin Vietnam kanggo kamardikan ing taun 1945 lan minangka tokoh sing paling misuwur lan berpengaruh ing sejarah negara kasebut.
4. Kim (1872-1928): sarjana lan negarawan Sing Misuwur, dheweke nulis sawetara karya penting babagan sejarah lan budaya Vietnam.
5. Phạm Quang sáng (19262011): Pujangga, kritikus sastra lan ahli basa sing misuwur amarga kontribusi gedhe kanggo pangembangan basa vietnam.

Kepiye struktur basa Vietnam?

Basa Vietnam iku basa tonal, kang tegesé yèn suku kata kang padha bisa duwé makna kang béda-béda gumantung saka nada swara kang diucapaké. Iki uga minangka basa analitis, tegese tembung dibentuk saka unit sing luwih cilik (utamane, partikel gramatikal lan modifier tembung). Basa Vietnam ditulis nganggo abjad adhedhasar Latin, kanthi tandha diakritik tambahan kanggo nuduhake nada. Pungkasan, amarga Vietnam wis dipengaruhi banget dening budaya Tionghoa, basa sing diucapake uga ngemot akeh tembung silihan saka Basa Tionghoa.

Cara sinau Basa Vietnam kanthi cara sing paling apik?

1. Njupuk kelas Basa Vietnam. Sinau basa apa wae paling apik ditindakake karo guru ing kelas. Goleki kelas sing mumpuni sing disesuaikan karo level kemampuan sampeyan lan duwe guru asli.
2. Latihan ngomong karo penutur asli. Goleki penutur asli utawa mitra ijol-ijolan basa supaya bisa ngucapake lan nggedhekake kosakata sampeyan.
3. Gunakake sumber daya. Njupuk kauntungan saka buku, kursus audio, kursus online, lan bahan learning liyane sing bisa mbantu ngerti basa luwih.
4. Rungokna lan maca terus-terusan. Nyoba kanggo ngrungokake stasiun radio Vietnam utawa nonton film Ing Vietnam minangka asring sabisa. Iki bakal mbantu sampeyan nggunakake swara basa kasebut. Kajaba iku, maca koran Utawa sastra Vietnam bakal nambah pangerten babagan tata bahasa lan kosakata.
5. Ngapalake frasa umum. Ngapalake frasa umum Ing Basa Vietnam bakal mbantu sampeyan ngerteni dhasar basa kasebut kanthi cepet lan luwih gampang nggawe obrolan.
6. Dadi konsisten. Sinau basa butuh wektu lan latihan. Aja nyana dhewe dadi fluent sewengi; tinimbang, nyoba kanggo nglampahi ing paling sawetara menit saben dina sinau lan laku.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir