Om Det Amhariske Sprog

I hvilke lande tales det Amhariske sprog?

Amharisk tales hovedsageligt i Etiopien, men også i Eritrea, Djibouti, Sudan, Saudi-Arabien, Katar, UAE, Bahrain, Yemen og Israel.

Hvad er historien om det Amhariske sprog?

Det Amhariske sprog har en rig og gammel historie. Det menes at have udviklet sig i Etiopien omkring det 9. århundrede e.kr. Det menes at være afledt af det gamle semitiske sprog, som blev brugt som det liturgiske sprog i den etiopiske ortodokse kirke. De tidligste optegnelser om skrevet amharisk stammer fra det 16.århundrede, og det blev til sidst vedtaget af kejser Menelik II ‘ s hof som det officielle sprog i Etiopien. I løbet af det 19.århundrede blev amharisk vedtaget som undervisningsmiddel i mange grundskoler, og sproget blev endnu mere udbredt, da Etiopien begyndte at modernisere. I dag er amharisk det mest talte sprog i Etiopien, såvel som det mest anvendte sprog i Afrikas horn.

Hvem er de top 5 mennesker, der har bidraget mest til det Amhariske sprog?

1. Yacob (Etiopisk filosof fra det 16. århundrede)
2. Kejser Menelik II (regerede 1889-1913, standardiseret amharisk ortografi)
3. Gugsa Velle (digter og forfatter fra det 19. århundrede)
4. Nega Meslekia (Samtidsforfatter og Essayist)
5. Rashid Ali (digter og sprogforsker fra det 20. århundrede)

Hvordan er strukturen i det Amhariske sprog?

Amharisk er et semitisk sprog og tilhører den afroasiatiske sprogfamilie. Det skrives med alfabetet, som består af 33 bogstaver organiseret i 11 vokaler og 22 konsonanter. Sproget har ni navneklasser, to køn (mandligt og kvindeligt) og seks verbtider. Amharisk har en VSO ordliste, hvilket betyder, at subjektet går forud for verbet, som igen går forud for objektet. Dens skriftsystem bruger også suffikser til at angive tid, køn og flertal af navneord.

Hvordan lærer man det Amhariske sprog på den mest korrekte måde?

1. Få en god vejleder: den bedste måde at lære det Amhariske sprog på er at ansætte en vejleder, der taler sproget flydende og kan hjælpe dig med at lære den rigtige udtale, ordforråd og grammatik.
2. Brug online ressourcer: der er mange gode online ressourcer, der giver lyd-og videotutorials og kurser om at lære det Amhariske sprog. Disse ressourcer kan være meget nyttige til at forstå Amhariske sætninger og mestre udtalen.
3. Fordyb dig i amharisk kultur: en af de bedste måder at lære et ukendt sprog på er ved nedsænkning. Så hvis det er muligt, prøv at besøge Etiopien eller deltage i sociale aktiviteter med andre mennesker, der taler amharisk. Dette vil give dig en bedre forståelse af sproget og gøre læring lettere.
4. Øv dig i at tale: det er vigtigt at øve højt, når man lærer ethvert sprog, inklusive amharisk. Tal højt så meget som muligt for at forbedre din udtale og vænne dig til at danne sætninger og tale naturligt.
5. Læs Amhariske bøger og aviser: læsning af bøger og aviser skrevet på amharisk er en fantastisk måde at øge dit ordforråd på, blive fortrolig med sætningsstrukturen og uddybe din forståelse af sproget.
6. Lyt til amharisk musik: endelig er en anden god måde at lære amharisk på gennem musik. At lytte til traditionel etiopisk musik og sange kan hjælpe med at forbedre din udtale, indstille øret til sproget og også hjælpe dig med at huske nye ord og sætninger.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir