Om Det Slovakiske Sprog

I hvilke lande tales det slovakiske sprog?

Det slovakiske sprog tales primært i Slovakiet, men det kan også findes i andre lande, herunder Østrig, Tjekkiet, Ungarn, Polen, Serbien og Ukraine.

Hvad er historien om det slovakiske sprog?

Slovakisk er et vestslavisk sprog og har sine rødder i Proto-slavisk, som går tilbage til det 5.århundrede e. kr. I den tidlige middelalder begyndte Slovakisk at udvikle sig til sit eget separate sprog og blev stærkt påvirket af latinske, tjekkiske og tyske dialekter. I det 11.århundrede var Gammelkirkeslavisk blevet Slovakiets lingua franca og forblev det indtil det 19. århundrede. I midten af 1800-tallet begyndte yderligere standardisering af slovakisk, og en forenet grammatik og ortografi blev etableret. I 1843 udgav Anton Bernol Lick en kodificeret version af sproget, som senere blev kendt som Bernol Lick Standard. Denne standard blev opdateret og revideret flere gange i løbet af det 19.århundrede, hvilket til sidst førte til den moderne slovakiske, der anvendes i dag.

Hvem er de top 5 mennesker, der har bidraget mest til det slovakiske sprog?

1. (1815 – 1856): Slovakisk lingvist, forfatter og politiker, der var en vigtig figur under Slovakiets nationale genoplivning i det 19.århundrede. Han udviklede den første slovakiske sprogstandard kendt som Platingudov Platingt Platingr ‘ S sprog.
2. Pavol Dob Prædikinsk (1827-1885): Slovakisk digter, dramatiker og prosaforfatter, hvis værker spillede en nøglerolle i udviklingen af det moderne slovakiske litterære sprog.
3. Josef Miloslav Hurban (1817-1886): Slovakisk forfatter, digter og forlægger, der var en tidlig fortaler for en slovakisk national identitet. Hans værker, herunder poesi og historiske romaner, hjalp med at forme udviklingen af det moderne slovakiske sprog.
4. Anton Bernol Platk (1762-1813): Slovakisk filolog og præst, der etablerede den første kodificerede form for moderne Slovakisk, som han kaldte Bernol Platks sprog.
5. Martin Hattala (1910-1996): Slovakisk lingvist og leksikograf, der skrev den første slovakiske ordbog og også skrev meget om slovakisk grammatik og orddannelse.

Hvordan er strukturen i det slovakiske sprog?

Slovakisk er i høj grad baseret på andre slaviske sprog, såsom tjekkisk og russisk. Det følger en subjekt-verb-objekt syntaks og har et komplekst system af navnedeklination, verbkonjugation og case marking. Det er et bøjeligt sprog med syv tilfælde og to køn. Slovakisk har også en række verbale aspekter samt to tidspunkter (nutid og fortid). Som med andre slaviske sprog er de forskellige grammatiske ordformer afledt af en enkelt rod.

Hvordan lærer man det slovakiske sprog på den mest korrekte måde?

1. Køb en slovakisk kursus lærebog og projektmappe. Dette vil være din primære kilde til ordforråd, grammatik og kultur.
2. Gør brug af online ressourcer. YouTube har mange gratis videoer undervisning slovakisk til rådighed gratis. Der er også masser af hjemmesider, der giver øvelser og andre læringsmaterialer.
3. Overvej at tage klasser. Hvis du er seriøs med at lære sproget, er den bedste måde at virkelig forstå lokale idiomer på at have regelmæssig kontakt med en indfødt højttaler, der kan give feedback og guide dig gennem processen.
4. Øv så meget som muligt. Du kan øve dig i at tale og lytte ved at have samtaler med modersmål eller finde en sprogudvekslingspartner. Brug film, tv-udsendelser og sange på slovakisk til at forbedre dine læse-og lyttefærdigheder.
5. Fordyb dig i kulturen. Prøv at lære om slovakisk dagligdag, traditioner, helligdage og mere. Dette vil hjælpe dig med bedre at forstå slang og lokale sætninger.
6. Giv ikke op. At lære et andet sprog er ingen let opgave, men det kan gøres. Sæt realistiske mål og hold dig til dem. Hvis du finder dig selv frustreret, skal du tage en pause og vende tilbage til det senere.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir