Om Det Vietnamesiske Sprog

I hvilke lande tales det vietnamesiske sprog?

Vietnamesisk er det officielle sprog i Vietnam og tales også i Australien, Cambodja, Canada, Frankrig, Tyskland, Laos, Filippinerne, USA og nogle dele af Kina.

Hvad er historien om det vietnamesiske sprog?

Det Vietnamesiske sprog er medlem af den østasiatiske sprogfamilie, som omfatter sprog, der tales i forskellige regioner i Sydøstasien. Sproget blev oprindeligt antaget at være fra begyndelsen af det 9.århundrede, men moderne vietnamesisk menes at være afledt af en form for det sprog, der blev talt i det nordlige Vietnam i midten af det 17. århundrede.
Vietnamesisk er et tonalsprog, hvilket betyder, at det bruger toner (tonehøjde) til at skelne ord og mening inden for ord. Det er også et monosyllabisk sprog, hvilket betyder, at mange ord er sammensat af en stavelse. Vietnamesisk er skrevet ved hjælp af et modificeret latinsk alfabet, en version af det traditionelle kinesiske skrift kendt som chu nom, og en version af japansk Kanji kendt som CH plating n platingm.
Det officielle sprog i Vietnam, Vietnamesisk har været stærkt påvirket af kinesisk gennem århundrederne. Der har også været stærke påvirkninger fra fransk, portugisisk og engelsk. I dag er der tre forskellige skriftlige stilarter af vietnamesisk: Officiel skrivning, litterær skrivning og dagligdags skrivning.

Hvem er de top 5 mennesker, der har bidraget mest til det vietnamesiske sprog?

1. Nguy puningn Du (1766-1820): højt anset Vietnamesisk digter, bedst kendt for sit episke digt, The Tale of Ki Puningu.
2. Phan B Platingi Ch Platingu (1867-1940): nationalistisk leder og historiker, der er krediteret med at etablere moderne vietnamesisk som et skriftligt sprog.
3. H plating Ch Plating Minh (1890 – 1969): førte Vietnam til uafhængighed i 1945 og er den mest berømte og indflydelsesrige figur i landets historie.
4. Tr puningn tr Puningng Kim (1872-1928): kendt lærd og statsmand, han skrev flere vigtige værker om vietnamesisk historie og kultur.
5. (1926-2011): digter, litteraturkritiker og sprogforsker bedst kendt for sine enorme bidrag til udviklingen af Det Vietnamesiske sprog.

Hvordan er strukturen i Det Vietnamesiske sprog?

Det Vietnamesiske sprog er et tonalsprog, hvilket betyder, at den samme stavelse kan have forskellige betydninger afhængigt af den stemmetone, den udtales i. Det er også et analytisk sprog, hvilket betyder, at ord er dannet af mindre enheder (mest bemærkelsesværdigt grammatiske partikler og ordmodifikatorer). Det Vietnamesiske sprog skrives med et latinsk alfabet med yderligere diakritiske tegn til at betegne toner. Endelig, fordi Vietnam har været stærkt påvirket af kinesisk kultur, indeholder det talte sprog også mange låneord fra kinesisk.

Hvordan lærer man det vietnamesiske sprog på den mest korrekte måde?

1. Tag en vietnamesisk sprogklasse. At lære ethvert sprog gøres bedst med en lærer i et klasseværelse. Se efter en kvalificeret klasse, der er skræddersyet til dit evneniveau og har indfødte lærere.
2. Øv dig i at tale med indfødte talere. Søg indfødte talere eller sprogudvekslingspartnere for at øve din udtale og udvide dit ordforråd.
3. Gør brug af ressourcer. Udnyt bøger, lydkurser, onlinekurser og andet læringsmateriale, der kan hjælpe dig med at forstå sproget bedre.
4. Lyt og læs hele tiden. Prøv at lytte til en vietnamesisk radiostation eller se film på Vietnamesisk så ofte som muligt. Dette vil hjælpe dig med at vænne sig til lyden af sproget. Derudover vil læsning af vietnamesiske aviser eller litteratur øge din forståelse af grammatik og ordforråd.
5. Husk almindelige sætninger. At huske almindelige sætninger på Vietnamesisk hjælper dig med at forstå det grundlæggende i sproget hurtigt og gøre det lettere at opbygge samtaler.
6. Vær konsekvent. At lære et sprog tager tid og praksis. Forvent ikke, at du bliver flydende natten over; prøv i stedet at bruge mindst et par minutter hver dag på at studere og øve.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir