Om Tatarisk Språk

I hvilke land snakkes det tatariske språket?

Det tatariske språket snakkes primært I Russland, med over 6 millioner morsmål. Det snakkes også i Andre land som Aserbajdsjan, Kasakhstan, Kirgisistan, Tyrkia og Turkmenistan.

Hva er historien til det tatariske språket?

De tatarisk språk, også kjent som Kazan Tatar, er En Tyrkisk språk av Kipchak gruppe som hovedsakelig snakkes I Republikken Tatarstan, en region i russland. Det snakkes også i andre deler Av Russland, Usbekistan og Kasakhstan. Historien til det tatariske språket dateres tilbake til det 10.århundre da Volga Bulgars adopterte Islam og ble dagens Tatarer. I Løpet Av Golden Horde periode (13.-15. århundre), Den Tatarer var under mongolsk styre og tatarisk språk begynte å bli sterkt påvirket av mongolsk og persisk språk. Gjennom århundrene har språket gjennomgått store endringer på grunn av sin kontakt med Andre tyrkiske dialekter, samt arabiske og persiske lånord. Som et resultat har det blitt et unikt språk som er forskjellig fra sine nærmeste slektninger, og forskjellige regionale dialekter har dukket opp. Den første boken skrevet på tatarisk språk ble utgitt i 1584, med tittelen”Div Whatsappn-i L Whatsappgati ‘t-T Whatsapprk”. Siden det 19. århundre har tatarisk språk blitt anerkjent i ulike grader av det russiske Imperiet og Deretter Sovjetunionen. Det ble gitt offisiell status I Tatarstan under Sovjettiden, men møtte undertrykkelse i Løpet Av Stalinistisk periode. I 1989 ble det tatariske alfabetet endret Fra Kyrillisk Til Latinisert, og I 1998 erklærte Republikken Tatarstan det tatariske språket som et offisielt språk. I Dag snakkes språket fortsatt av mer enn 8 millioner høyttalere I Russland, hovedsakelig blant det tatariske samfunnet.

Hvem er de 5 beste menneskene som har bidratt mest til det tatariske språket?

1. Gabdulla Tukay (1850-1913): tatarisk dikter og dramatiker som skrev på usbekisk, russisk og tatarisk språk og var medvirkende til å popularisere tatarisk språk og litteratur.
2. 17. århundre: tatarisk forfatter som skrev en landemerke grammatikk av tatarisk språk og krediteres med å utvikle en unik stil med poetisk skriving.
3. Teg eller Ask (1885-1951): tatarisk lærd og språkforsker hvis forskning på det tatariske språket var avgjørende for utviklingen.
4. Mesias (19. århundre): tatarisk forfatter og dikter som skrev den første moderne tatariske ordboken og bidro til å standardisere det tatariske språket.
5. Ild dubrovr Faizi (1926-2007): tatarisk forfatter og journalist som skrev dusinvis av historier og bøker på tatarisk og bidro betydelig til gjenopplivingen av det tatariske litterære språket.

Hvordan er strukturen i det tatariske språket?

Strukturen til det tatariske språket er hierarkisk, med en typisk agglutinativ morfologi. Den har fire kasus (nominativ, genitiv, akkusativ og lokativ) og tre kjønn (maskulin, feminin og kastrert). Verb konjugerer etter person, antall og humør, og substantiver avtar etter sak, kjønn og antall. Språket har et komplekst system av postposisjoner og partikler som kan uttrykke aspekter som aspekt, retning og modalitet.

Hvordan lære tatarisk språk på den mest korrekte måten?

1. Sørg for at du har tilgang til kvalitetsmateriale – Det er en rekke utmerkede tatariske språkopplæringsressurser tilgjengelig online og i bokhandler, så sørg for at du har tilgang til best mulig materiale.
2. Gjør deg kjent med alfabetet – siden Tatar er skrevet Med Kyrillisk skrift, sørg for at du blir kjent med det unike alfabetet før du dykker ned i å lære språket.
3. Lær uttale og stress-Tatar bruker et komplisert system med vokalendringer og stress på stavelser, så øv på uttalen din og lær å gjenkjenne forskjellen mellom stressede og ubelastede vokaler.
4. Bli kjent med grunnleggende grammatikkregler og struktur – en god forståelse av grunnleggende grammatikk og setningsstruktur er nøkkelen når det gjelder å mestre ethvert språk.
5. Lytt, se og les-Å Lytte, se og lese på tatarisk vil hjelpe deg å bli vant til lyden av språket, samt gi deg øvelse med ordforråd og uttrykk.
6. Ha samtaler-å ha regelmessige samtaler med noen som snakker tatarisk er den beste måten å lære noe språk på. Prøv å snakke sakte og tydelig med det første, og ikke vær redd for å gjøre feil.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir