Om Det Franske Sprog

I hvilke lande tales det franske sprog?

Fransk tales i Frankrig, Canada, Belgien, Monaco og visse dele af USA (især i Louisiana). Fransk er også et udbredt sprog i mange afrikanske lande, herunder Algeriet, Marokko, Tunesien, Cameroun og Elfenbenskysten.

Hvad er historien om det franske sprog?

Det franske sprog har sin oprindelse i det latinske sprog, der blev brugt af romerne, som blev bragt til Frankrig af Julius Caesar og andre romerske soldater. Frankerne, et germansk folk, erobrede området i det 4.og 5. århundrede og talte en dialekt kendt som frankisk. Dette sprog blandede sig med Latin for at danne det, der i dag er kendt som gammelfransk.
I det 11.århundrede begyndte en slags litteratur kaldet trouv pigre (troubadour) poesi at dukke op, introducere nye ord og mere komplekse sætningsstrukturer. Denne skrivestil spredte sig over hele Europa og blev hurtigt populær.
I det 14.århundrede blev fransk officielt erklæret Domstolens sprog og blev brugt til alle officielle dokumenter. Den borgerlige klasse begyndte også at tale fransk i stedet for Latin, og deres ordvalg begyndte at påvirke sproget.
I løbet af 1600-tallet blev sproget standardiseret og formaliseret, hvilket gav os det moderne franske sprog. I det 17.århundrede blev Academy Francaise oprettet med det formål at opretholde sprogets integritet, og i det 18. århundrede offentliggjorde Acad Pademie sit første sæt regler om, hvordan sproget skulle bruges og staves.
Det franske sprog fortsætter med at udvikle sig i dag, med nye ord og sætninger, der vedtages fra andre sprog og kulturer.

Hvem er de 5 bedste mennesker, der har bidraget mest til det franske sprog?

1. Francois Rabelais (1494-1553): berømt Renæssanceforfatter, hvis innovative brug af fransk sprog etablerede en ny skrivestil og hjalp med at sprede det franske sprog og kultur.
2. Victor Hugo (1802-1885): forfatter af Les Mis Pigrables, Notre-Dame de Paris og andre værker, der populariserede fransk litteratur og hjalp med at hæve sproget til et højere niveau.
3. Jean-Paul Sartre (1905-1980): filosof og forfatter, der hjalp med at introducere fransk eksistentialisme og påvirke generationer af tænkere og forfattere i Frankrig og videre.
4. Claude L. Platvi-Strauss (1908-2009): antropolog og socialteoretiker, der skrev meget om fransk kultur og bidrog til teorien om strukturalisme.
5. Ferdinand de Saussure (1857-1913): Svensk sprogforsker og far til moderne lingvistik, hvis indflydelsesrige kursus i generel lingvistik stadig studeres i dag.

Hvordan er strukturen i det franske sprog?

Det franske sprog er et romansk sprog, der består af flere dialekter med et meget struktureret og ordnet grammatiksystem. Det har et indviklet system af tider, med tre enkle tider og seks sammensatte tider, der udtrykker nuancer af mening, samt stemninger som subjunktivet og det betingede. Ud over dette har Fransk også fire primære verbformer, to stemmer, to grammatiske køn og to tal. Sproget følger også strenge regler, når det kommer til udtale, intonation og enighed mellem ord i en sætning.

Hvordan lærer man det franske sprog på den mest korrekte måde?

1. Sæt opnåelige mål. Start med det grundlæggende og fokuser på at mestre en færdighed, inden du går videre til den næste.
2. Fordyb dig i fransk. Gør en indsats for at lytte, læse, se og tale fransk så meget som muligt.
3. Lær nye ord og sætninger hver dag. Opret flashcards og praksis gennem afstand gentagelse.
4. Regelmæssigt øve conversational fransk. Har samtaler med indfødte talere eller brug sprogudvekslingssider til praksis.
5. Bliv fortrolig med fransk kultur. Dette vil hjælpe dig med at forstå sproget bedre og værdsætte det mere.
6. Hav det sjovt med det! Bliv kreativ, lav fejl, grine af dig selv og husk, hvorfor du lærer fransk i første omgang.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir