Om Det Walisiske Sprog

I hvilke lande tales det danske sprog?

Det danske sprog tales hovedsagelig i Danmark, men der er også nogle danske sprogbrugere i England, Skotland, Irland og andre lande.

Hvad er historien om det danske sprog?

Det Galesiske sprog menes at have udviklet sig fra Brytonsk, et sprog der blev talt i Storbritannien før den romerske invasion i år 43. I det 6.århundrede var det blevet til Gammelgelssisk, som blev brugt i poesi og litteratur indtil slutningen af det 11. århundrede. Midt-Gelsj opstod i det 12.århundrede, efterfulgt af moderne Gelsj i det 15. og 16. århundrede. I 1993 blev det officielt anerkendt som et dansk sprog, og i dag bruger over 20% af de dansk-talende det hjemme.

Hvem er de top 5 personer, der har bidraget mest til det danske sprog?

1. St. David (ca. 500 E.kr.): en skytshelgen for Vales og grundlæggeren af flere klostre, han er krediteret med at hjælpe med at sprede det Galesiske sprog og dets litteratur.
2. Salesbury (1520-1584): han udgav en af de tidligste Galesiske ordbøger, en ordbog på engelsk og Galesisk (1547), og var en instrumental figur i at skabe og fremme en standardiseret form for Galesisk.
3. Dafydd Nanmor (1700-1766): en indflydelsesrig digter, han hjalp med at etablere Galesisk litteratur ved at oversætte værker af populære engelske forfattere til Galesisk.
4. Lady Charlotte Guest (1812– 1895): hun er bedst kendt for sine oversættelser af samlingen af Galesiske fortællinger kendt som Mabinogion.
5. Saunders (1893-1985): en fremtrædende dansk-sproget digter, dramatiker og politisk aktivist, han var en stor fortaler for at øge status for dansk sprog og kultur blandt Dansk folk.

Hvordan er det danske sprogs struktur?

Det Galesiske sprog tilhører den Brytonske gren af de keltiske sprog. Det er et stærkt bøjet sprog, der især har to former for verbkonjugation og navneforklang. Galesiske navneord er markeret for køn (mandlig, kvindelig og neutral) samt tal (singular og plural). Ord i Galesisk har otte tider og fire aspekter, og har også tidligere og ikke-tidligere former.

Hvordan lærer man det Galesiske sprog på den mest korrekte måde?

1. Start med et sprogkursus-uanset om det er et online kursus, en bog eller endda en klasse på et lokalt college eller en samfundsgruppe, kan det at tage et kursus være den bedste måde at lære Velsh på en struktureret og nøjagtig måde.
2. Get native-speaking friends-have indfødte Velsh højttalere, du kan øve med er uvurderlig for at lære sproget ordentligt.
3. Lyt til dansk musik og se dansk TV – lytte og se indfødte Dansk højttalere vil hjælpe dig med at afhente den korrekte udtale og nogle nye ord også!
4. Læs bøger og aviser på dansk-læsning er en fantastisk måde at opbygge ordforråd og få en bedre forståelse af, hvordan dansk fungerer.
5. Fordyb dig i kulturen-det danske sprog er fast forankret i kulturen, så sørg for at besøge Danmark og nyde dets unikke musik, festivaler, mad og aktiviteter.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir