Om Det Kasakhiske Sprog

I hvilke lande tales det kasakhiske sprog?

Kasakhisk er et officielt sprog i Kasakhstan, og det tales også i Rusland og dele af Kina, Afghanistan, Tyrkiet og Mongoliet.

Hvad er historien om det kasakhiske sprog?

Historien om det kasakhiske sprog går tilbage til 1400-tallet, da det først blev brugt som et skriftligt sprog blandt de nomadiske tyrkisktalende stammer, der bor i stepperne i Centralasien. Det antages, at mange ord på det kasakhiske sprog blev lånt fra andre tyrkiske sprog såvel som persisk, arabisk og russisk. I det 18.århundrede var det kasakhiske sprog blevet det dominerende sprog i Kasakhstan, og efter den stalinistiske periode blev det det officielle sprog i Kasakhstan i 1996. I dag tales det af over 11 millioner mennesker, hovedsagelig i Kasakhstan, Usbekistan og Rusland.

Hvem er de 5 bedste mennesker, der har bidraget mest til det kasakhiske sprog?

1. Abay Chunanbayuli (1845-1904) – kendt som far til moderne kasakhisk litteratur, digter og filosof, der introducerede en ny litterær stil og moderniserede sproget.
2. Magjan Sjumabajev (1866-1938) – forfatter og pædagog, der standardiserede det moderne kasakhiske sprogskrift.
3. Mukhtar Auesov (1897-1961) – fremtrædende forfatter, dramatiker og første undervisningsminister i sovjetisk Kasakhstan, der er krediteret med at kodificere og udvikle det moderne kasakhiske sprog.
4. Gabit Musrepov (1894-1937) – lingvist, pædagog og etnograf, der var en tidlig bidragyder til udviklingen af det kasakhiske sprog.
5. Yerlan Nysanbayev (1903-1971) – sprogreformer og grundlægger af det kasakhiske videnskabsakademi, der bidrog enormt til moderniseringen af det kasakhiske sprog.

Hvordan er strukturen i det kasakhiske sprog?

Strukturen af det kasakhiske sprog er agglutinerende. Dette betyder, at ord dannes ved at kombinere morfemer, som hver har en enkelt betydning. Kasakhisk har også en ergativ-absolut syntaks, hvilket betyder, at emnet for en intransitiv klausul og objektet for en transitiv klausul kan angives med samme form. Sproget har også ni navneord og seks verbtider.

Hvordan lærer man det kasakhiske sprog på den mest korrekte måde?

1. Start med at lære det grundlæggende. Lær alfabetet og hvordan man læser, skriver og udtaler ordene.
2. Undersøg grundlæggende grammatik og sætningsstruktur. Du kan finde mange nyttige ressourcer online.
3. Lyt til kasakhisk musik og se kasakhiske film og tv-udsendelser for at blive fortrolig med det talte sprog.
4. Øv dig med en vejleder eller modersmål. Det er vigtigt at øve sig i at tale og høre sproget for at blive flydende.
5. Hold op med dine studier. Afsæt lidt tid hver dag til at arbejde på at studere og øve sproget.
6. Fordyb dig i kulturen. At læse bøger, lytte til musik og lære om den kasakhiske livsstil hjælper dig med at forstå sproget bedre.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir